ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Δείτε LIVE την πορεία της αφρικανικης σκόνης - Έρχεται εκρηκτικό «κοκτέιλ» με ζέστη

Καιρός: Δείτε LIVE την πορεία της αφρικανικης σκόνης - Έρχεται εκρηκτικό «κοκτέιλ» με ζέστη

Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης τις επόμενες ημέρες - Δείτε LIVE την πορεία του φαινομένου

Από χθες έχει ξεκινήσει η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης πάνω από τον ελλαδικό ουρανό με τις επόμενες ημέρες να είναι ακόμα πιο δύσκολες αφου θερμές αέριες μάζες θα φέρουν όχι μόνο σκόνη αλλά και υψηλές θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo για την Παρασκευή 17 Μαΐου αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Παρακολουθηστε LIVE την πορεία της Αφρικανικης σκόνης:

Στον Χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος για τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 17/05 στο σύνολο της χώρας, ενώ τα ενσωματωμένα διαγράμματα απεικονίζουν τις συγκεντρώσεις σκόνης καθ’ ύψος σε τρεις επιλεγμένες πόλεις (Αθήνα, Καλαμάτα, Ηράκλειο).

meteo.gr

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, αύριο Παρασκευή 16 Μαΐου αυξημένες θα είναι οι ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι θερμοκρασίες θα είναι 6 με 10 βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» στην ατμόσφαιρα.