ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Απέρριψε το τελεσίγραφο Μπένι Γκαντς για παραίτηση από την κυβέρνηση

netaniachu
Photo: AP

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντς ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί για την επόμενη μέρα στη Γάζα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την απειλή του Μπένι Γκαντς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι το τελεσίγραφο που έθεσε για την "επόμενη ημέρα" στη Γάζα θα έβλαπτε το Ισραήλ.

«Οι όροι που έθεσε ο Μπένι Γκαντζ είναι λέξεις των οποίων το νόημα είναι ξεκάθαρο: το τέλος του πολέμου και η ήττα για το Ισραήλ, η εγκατάλειψη των περισσότερων από τους ομήρους, να μείνει άθικτη η Χαμάς και η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους», αναφέρει σε δήλωση το γραφείο του Νετανιάχου.

Το γραφείο ρώτησε επίσης τον Μπένι Γκαντζ εάν είναι αποφασισμένος να εξαλείψει τα τάγματα της Χαμάς, να αντιταχθεί στην εισαγωγή της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα και να εναντιωθεί στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους – λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι αφοσιωμένος και στα τρία.



Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντς ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί σε ένα συμφωνημένο όραμα- προοπτική για τη σύγκρουση στη Γάζα, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιος θα κυβερνά το έδαφος αυτό μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντς δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου. Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντς, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού.