ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Μπάφετ: Αυτή είναι η «μυστική» επένδυση των 6,7 δισ. δολ.

Μπάφετ: Αυτή είναι η «μυστική» επένδυση των 6,7 δισ. δολ.

Ο μεγιστάνας αποκάλυψε την μυστηριώδη εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια

Το μυστήριο τελείωσε: Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ έχει αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην ασφαλιστική εταιρεία Chubb, αποκαλύπτοντας τελικά την επένδυση που έχει κρατήσει κρυφή από πέρυσι.

Η Berkshire αποκάλυψε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι απέκτησε σχεδόν 26 εκατομμύρια μετοχές της Chubb, κάτι που μεταφράζεται σε αξία περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του Μπάφετ είχε κρατήσει μυστική τη επένδυσή της στην ασφαλιστική εταιρεία, ζητώντας «εμπιστευτική μεταχείριση» από την SEC.

Η Chubb, μια ασφαλιστική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε 54 χώρες, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο, αφού η εταιρεία ανέλαβε την εγγύηση προσφυγής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περίπου 92 εκατομμυρίων δολαρίων στην αγωγή του E. Jean Carroll για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Μπάφετ, ο CEO της Berkshire, διάσημος για την επενδυτική του ικανότητα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς επενδυτές που ακολουθούν την σρατηγική . Το μερίδιο της Berkshire Hathaway στο Chubb δεν αποτελεί εξαίρεση. Το στοίχημα του Buffett στο Chubb έρχεται να προστεθεί στις συμμετοχές που έχει ήδη στις ασφαλιστικές εταιρείες Geico, National Indemnity και General Re, οι οποίες είναι όλες θυγατρικές του ομίλου Berkshire Hathaway. Η επένδυση στο Chubb υπογραμμίζει την επενδυτική στρατηγική της Berkshire Hathaway τους τελευταίους μήνες. Φαινομενικά έχει διπλασιάσει τις θέσεις της σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η Ally Financial, η American Express και η Bank of America, ενώ περιόρισε τις επενδύσεις της σε εταρείες καταναλωτικών ειδών.. Τον Φεβρουάριο, η Berkshire αποκάλυψε ότι πούλησε 10 εκατομμύρια μετοχές της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, αν και η Apple παραμένει η μεγαλύτερη επένδυση της Berkshire. Η Berkshire πούλησε επίσης 80 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας εκτυπωτών HP το τέταρτο τρίμηνο του 2023, μειώνοντας τη συμμετοχή της κατά 78%.