ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Ζήτησε την ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου η Εισαγγελέας

Folli Follie: Ζήτησε την ενοχή του Δημήτρη και του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου η Εισαγγελέας

Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων

Ολοκληρώθηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αικατερίνης Ρούμπη της έδρας στη δίκη της Folli Follie, η οποίος ζήτησε την ενοχή του ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη, αλλά και δυο ακόμη στενών συνεργατών τους. Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση και την απάτη που αποτελούσε και τη ραχοκοκαλιά του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Για τον ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσο ζήτησε την καταδίκη του για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, όχι όμως κατ’ επάγγελμα όπως ήταν στο κατηγορητήριο. Για τον υιό Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για
χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων, όχι κατ’ επάγγελμα. Τέλος, για την στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ενοχή για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, ενώ για το μεγαλόστελεχος της εταιρίας στην Ασία Ιωάννη Μπεγιέτη ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Η δίκη συνεχίζεται στις 29 Μαΐου με αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας.