ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν
AP, φωτογραφία αρχείου.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κατά την παραμονή του, στην Άγκυρα.

Στην Άγκυρα έφτασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (13/05) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το τετ–α–τετ που θα έχει με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Άγκυρας ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

erdogan-mitsotakis.jpg

Θα ακολουθήσει η υποδοχή από τον Πρόεδρο της γείτονος χώρας στο προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών. Στην ατζέντα υπάρχουν και διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και μετά θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ, το πρόγραμμα θα κλείσει με το επίσημο δείπνο.

Κατά τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες αναμένεται να υπογραφούν δύο νέες συμφωνίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Η πρώτη αφορά συμφωνία συνεργασίας για τη Διαχείριση Καταστροφών και εκτάκτων αναγκών, που θέτει σε πιο δομημένη βάση την συνδρομή μεταξύ των δύο χωρών σε επείγουσες καταστάσεις.

Η δεύτερη αφορά τη συνεργασία στον τομέα της Υγείας και των Ιατρικών Επιστημών. Οι πηγές τόνισαν, εξάλλου, ότι θα ανακοινωθεί ακόμη η ίδρυση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που υπενθυμίζεται ότι είχε συμφωνηθεί κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, τον περασμένο Δεκέμβριο. Μετά το επίσημο δείπνο, ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Άγκυρα.

Σχετικές ειδήσεις