ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Αν τα Σκόπια δεν σεβαστούν τη Συμφωνία, δεν θα μπουν στην ΕΕ»

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: «Αν τα Σκόπια δεν σεβαστούν τη Συμφωνία, δεν θα μπουν στην ΕΕ»
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα Σκόπια, από τη Βέροια.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε από τη Βέροια για τις προκλήσεις των Σκοπίων πως «είχαμε πει ότι όταν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπορέσει να αλλάξει. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να προκαλούν, πρέπει να γνωρίζουν δύο πράγματα: Ο δρόμος για την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν, έως ότου υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση χωρίς ακρότητες και πολλές φωνές».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική εκλογική δύναμη που μιλά για την Ευρώπη, έχοντας ως μοναδικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. «Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο, κανείς δεν θα καπηλευτεί τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία.

Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη όχι στα λόγια. Διπλωματία σοβαρή δεν κανείς με φωνές και κορόνες, αλλά με αυστηρές διαπραγματεύσεις. Περίπου 15.000 πολίτες ψήφισαν στην Πιερία κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Να αναλογιστούν αν δικαίωσαν τις προσδοκίες ή εξαπατήθηκαν πολιτικά», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το –υπό κατασκευή– Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Τέλος, στις 18:00 θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Όσον αφορά το νέο ψηφιακό σχολείο, οι βασικές πρωτοβουλίες αφορούν τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της πλατφόρμας MySchool, ενώ, θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία μίας νέας πλατφόρμας (eParents) που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά και λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Η πρώτη πιλοτική του φάση αφορά δύο μαθήματα του Γυμνασίου (Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά). Από τον Σεπτέμβριο του 2024, το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα εφαρμοσθεί τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου όσο και σε όλη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το πρόγραμμα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι καθημερινό με απογευματινές ώρες διδασκαλίας.

Στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα μαθήματα θα γίνονται είτε ζωντανά, είτε με βίντεο. Η πλατφόρμα μετασχολικής διαδικτυακής υποστήριξης μαθητών θα περιλαμβάνει, επίσης, υλικό για την αυτοαξιολόγηση μαθητών αλλά και εξατομικευμένη υποστήριξη – οι μαθητές θα μπορούν να επικοινωνούν για να λύνουν τις απορίες τους με καθηγητές μέσω chat.

Σχετικές ειδήσεις