ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Πέρασε από το "Αλεξάνδρειο" και είναι πρώτος και... καλύτερος

Άρης - Παναθηναϊκός Super League
Intime News

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις του για το Top-6 της Stoiximan Basket League, επικρατώντας εκτός έδρας του Άρη με 80-68, έχοντας για κορυφαίο τον Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι και πλέον ετοιμάζεται για τα playoffs με τον ΠΑΟΚ. 

Με κορυφαίο παίκτη τον Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι, που τελείωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε του Άρη με 80-68 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για το Top-6 της Stoiximan Basket League παραμένοντας πρώτος και... καλύτερος (26-1 συνολικό ρεκόρ) στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Κορυφαίος από πλευράς Άρη ο ΝτεΣόουζα που είχε 14 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Με Σαμοντούροφ και Μπαλτσερόφσκι στην πεντάδα του ξεκίνησε την αναμέτρηση στο «Αλεξάνδρειο» ο Παναθηναϊκός, με τον Εργκίν Αταμάν να θέλει να ξεκουράσει, να φρεσκάρει και να… προστατέψει την ομάδα του. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν προηγούμενοι με 3-7, με τον Άρη να μειώνει άμεσα στον πόντο, 6-7, αλλά τους φιλοξενούμενους να πατούν με καλύτερο τρόπο στο παρκέ. Ο Σαμοντούροφ τα πήγαινε εξαιρετικά και με πολύ όμορφο κάρφωμα έκανε το 6-11, ενώ και ο πολύ καλός Μωραίτης με σουτ τριών πόντων έκανε το 8-14. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, θέλοντας να μείνει κοντά στο σκορ και με σερί 5-2 το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 13-16.

Ο έλεγχος στους «πράσινους»

Με το που ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος ο Άρης μείωσε σε 15-16, με τους «πράσινους» όμως να κάνουν ένα μίνι ξέσπασμα με πρωταγωνιστές τους Μωραίτη και Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» σερί 0-6 και προηγήθηκε με 15-22, με τον Γκάλινατ να καρφώνει εντυπωσιακά στο καλάθι του «τριφυλλιού» για το 17-22 και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να διαμορφώνει χωρίς… χρονοτριβή το 17-24 με ωραία προσπάθεια από το χαμηλό post, στο 15. Με πολλά λάθη και με το πόδι στο… φρένο συνεχίστηκε το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει το πάνω.. χέρι και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 25-32 και τον Παπαπέτρου να είναι αυτός που έδινε τις λύσεις στην επίθεση.

Μείωσε ο Άρης, άνοιξε και πάλι τη διαφορά ο Παναθηναϊκός AKTOR

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γκριγκόνις να μπαίνει… ζεστός και με δύο τρίποντα να… οδηγεί την ομάδα του. Από κοντά και ο Δημήτρης Μωραίτης που συνέχιζε να είναι θετικός στην αναμέτρηση με τους «πράσινους» να παίρνουν προβάδισμα 12 πόντων, 29-41 στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου. Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή για τους «πράσινους», με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να αντιδρά, να απαντά στη… χαλάρωση του «τριφυλλιού» και με τρίποντο του Χαρέλ να μειώνει σε 41-46, με σερί 12-5. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κατάφερε να πάρει και πάλι διαφορά 10 πόντων, 43-53, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με τον Μπαλτσερόφκσι να παίζει δίχως… αντίπαλο και να κάνει… ότι θέλει τους ψηλούς του Άρη ο Παναθηναϊκός πήρε μια διαφορά που έμοιαζε… ασφαλείας, με τον Μήτογλου να περνάει στο παρκέ στη θέση «5» και με συνεχόμενους πόντους να κάνει το 54-66 για την ομάδα του. Ο Μήτογλου συνέχιζε το... βιολί του, ο Σανόγκο για μια ακόαμ φορά έπαιξε με τη δωματική ακεραιότητα των "πράσινων", με τον Γκριγκόνις να παίρνει το αντιαθλητικό φάουλ και με κάρφωμα του Σαμοντούροφ το σκορ έγινε 56-72, στ 35' και ουσιαστικά να ρίχνει τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

Τα Δεκάλεπτα: 13-16, 25-32, 43-53, 68-80

Δείτε τα συνολικά στατιστικά

Σχετικές ειδήσεις