LIVE

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός LIVE: Πήρε το ντέρμπι τίτλου της Super League ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Super League
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Δείτε LIVE το εξ αναβολής ντέρμπι τίτλου για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Με «τελικό» τίτλου μοιάζει το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο «καίει» σε μεγάλο βαθμό και την ΑΕΚ.

Λίγες μέρες μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του UEFA Europa Conference League, επί της Άστον Βίλα, επιστρέφει η… δράση και στα play offs της Super League, όχι όμως για όλες τις ομάδες. Το απόγευμα της Κυριακής (12/05) η Τούμπα θα φιλοξενήσει το εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, το οποίο δεν είχε διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, ελέω της συμμετοχής των δύο ομάδων στα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.

Οι συνεχείς αναβολές, λόγω των προκρίσεων των «ερυθρόλευκων» και τα αποτελέσματα των επόμενων αγωνιστικών… μετέτρεψαν το εν λόγω ντέρμπι σε… τελικό για τη «μάχη» του φετινού τίτλου. Και για να ακριβολογούμε, στον πρώτο… τελικό του «Δικέφαλου του Βορρά» και των «ερυθρόλευκων» για την κούπα.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση… βολής από την κορυφή, όπου «φιγουράρει» η ΑΕΚ, έχοντας συγκεντρώσει 75 βαθμούς και είναι στο +4 από τον ΠΑΟΚ και το +5 από τον Ολυμπιακό, με τη διαφορά πως οι δύο «μονομάχοι» στο ντέρμπι της Τούμπας έχουν ένα ματς λιγότερο, αυτό της Κυριακής (12/05). Η Ένωση διατηρεί τον πρώτο λόγο και για τον φετινό τίτλο, ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει νικητής στη Θεσσαλονίκη, τότε αυτόματα αλλάζουν οι ισορροπίες στη «μάχη» για την κούπα, τη στιγμή που υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον και για τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας σεζόν.

Συγκεκριμένα, αν ο ΠΑΟΚ πάρει το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στην έδρα του, μετά απ’ αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, τότε θα έχει μειώσει στον πόντο και θα έχει μπροστά του τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, σε Τούμπα και «Κλ. Βικελίδης», αντίστοιχα, για να ανατρέψει την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός έχει την… ευκαιρία για να πάρει τον φετινό τίτλο, μόνο σ’ ένα σενάριο, το οποίο προϋποθέτει να κάνει το 3Χ3 μέχρι το τέλος των Play Offs, αλλά με εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Οι «ερυθρόλευκοι» αν πάρουν το «διπλό» στην Τούμπα θα βρεθούν στο -2 από την Ένωση, την οποία υποδέχονται την ερχόμενη Τετάρτη (15/05) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στην συνέχεια θα παίξουν τα… ρέστα τους στην αυλαία του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Δείτε LIVE την εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Σχετικές ειδήσεις