ΣΠΟΡ

Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Facebook / Hellenic Table Tennis Federation GRE Ομοσπονδία table tennis

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία με την έκτη διαδοχική πρόκρισή του και συγκίνησε με την αντίδρασή του.

Ο σπουδαίος αθλητής του πινγκ πονγκ επικράτησε 4-0 σετ του Βανγκ Γιάνγκ, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Σλοβάκος ήταν εκ των φαβορί των αγώνων, αλλά ο Γκιώνης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και σφράγισε με εμφατικό τρόπο το «εισιτήριο» για το Παρίσι, στο αγώνισμα του απλού!

Το επίτευγμα του είναι εντυπωσιακό, καθώς ανεβαίνει στην κορυφή των Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, βάζει το όνομα του δίπλα σε αυτά των Τάσου Μπουντούρη (ιστιοπλοΐα), Άγη Κασούμη (σκοποβολή) και Ευαγγελία Ψάρρα (τοξοβολία), ενώ ξεπέρασε τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα, που έχει το δικό του σπουδαίο σερί στην επιτραπέζια αντισφαίριση από το 1996 έως το 2012.

Ωστόσο, ακόμα πιο σπουδαία ήταν η αντίδραση του 44χρονου αθλητή μετά τη συνειδητοποίηση της ιστορικής του επιτυχίας.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης τυλίχτηκε με την ελληνική σημαία, την ώρα που ο προπονητής του, Κωνσταντίνος Βατσακλής του έδινε συγχαρητήρια για όσα κατάφεραν.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο Παναγιώτης Γκιώνης αφιέρωσε την πρόκριση πρώτα στον προπονητή του Κώστα Βατσακλή, ενώ τόνισε ότι μετά το Παρίσι θα σταματήσει την παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική μας ομάδα αφήνοντας χώρο στους νεότερους.

«Ήταν ίσως η πιο συγκινητική πρόκριση στην καριέρα μου! Πρώτη φορά πήγα στον πάγκο και έκλαψα μαζί με τον προπονητή μου! Κάθε φορά που φτάνω σε μία επιτυχία πάντα την αφιερώνω πρώτα στην οικογένειά μου, αλλά αυτή τη φορά θα το αλλάξω για συγκεκριμένο λόγο. Είναι ξεχωριστή η συγκεκριμένη στιγμή, ξεχωριστή η όλη πορεία μας ως εδώ γιατί έχουν γίνει διάφορα πράγματα, γι’ αυτό αφιερώνω την πρόκριση πρώτα στον προπονητή μου Κώστα Βατσακλή. Είμαστε μαζί όλον αυτό τον χρόνο και πιστέψαμε απόλυτα στην επιτυχία.

Ο κόουτς στάθηκε δίπλα μου σε δύσκολες στιγμές και ήταν ο κύριος παράγοντας, που έμεινα ήρεμος, συγκεντρωμένος και με αυτοπεποίθηση. Έχω προκριθεί τέσσερις φορές από Προολυμπιακά τουρνουά αυτή ήταν η πιο δύσκολη, η πιο ψυχοφθόρα διαδικασία και την κρατάω πιο πολύ. Μετά βεβαίως, αφιερώνω πάλι στην οικογένειά μου, που αποτελεί σταθερό και γερό στήριγμά μου τόσα χρόνια. Ευχαριστώ και την ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρο Κώστα Παπαγεωργίου για ό,τι κάνουν».

Για τη δυσκολία των αγώνων και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε, ο Γκιώνης είπε: «Δεν έχω πολλά λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα. Είχα στο μυαλό μου ότι μπορώ να περάσω, αλλά πίστευα ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχω επτά νίκες μέσα σε τρεις ημέρες. Τελικά παρουσιάστηκα γενικά σε πολύ καλή κατάσταση και να προσθέσω για τον σημερινό ημιτελικό ότι από το 2ο σετ και μετά έπαιζα με πρόβλημα τραυματισμού. Πόνεσα στον αχίλλειο μετά από ράλι στο 4-4. Μπόρεσα και συνέχισα δυνατά με ζεστό το πόδι, αλλά τώρα νιώθω ενοχλήσεις γι’ αυτό κανόνισα άμεσα να κοιτάξω το πρόβλημα μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα. Φάνηκε πάντως, ότι μερικές φορές η ψυχή παίζει σημαντικό ρόλο».

Σχετικές ειδήσεις