Newsbomb.gr

Ώρα ψηφιακού μετασχηματισμούγια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις:Το παράδειγμα ξενώνα στο Ναύπλιο

Την ώθηση που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας προκειμένου να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, να αποκτήσουν ψηφιακή παρουσία και να μπορέσουν να προχωρήσουν στο αύριο, επιχειρεί να δώσει το Πρόγραμμα «Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Πώς όμως μία οικογενειακή επιχείρηση στην Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει επαρκώς τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία για την ανάπτυξή της; Πώς μπορεί, για παράδειγμα, ένας ξενώνας αγροτουρισμού από το Ναύπλιο να πετύχει τον ψηφιακό του μετασχηματισμό και να περάσει δυναμικά στη σύγχρονη εποχή;

Ένας ξενώναςαγροτουρισμούαπό το Ναύπλιοπρωταγωνιστεί στοψηφιακό περιβάλλον

Πέραν από τις βασικές γνώσεις πληροφορικής που έχει κάθε σύγχρονος πολίτης, ένας ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης δεν απαιτείται να έχει κάποια εξειδίκευση στον ψηφιακό κόσμο. Αντιλαμβάνεται πλήρως τη χρησιμότητα της ψηφιακής παρουσίας της επιχείρησής του, όμως χρειάζεται αυτόν που θα του δείξει τον τρόπο – καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τα απαιτούμενα ψηφιακά εργαλεία.

Σε αυτή τη θέση βρέθηκαν πρόσφατα οι ιδιοκτήτες του ξενώνα Opora Country Living στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε ως αγρόκτημα και εξελίχθηκε σε ξενώνα αγροτουρισμού. Οι άνθρωποι αυτοί αναγνώρισαν την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού της επιχείρησής τους και αναζήτησαν τον κατάλληλο τρόπο για να τον επιτύχουν. Πράγματι, σήμερα ο ξενώνας Opora Country Living έχει εκσυγχρονιστεί ψηφιακά, παρέχοντας σήμερα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού, μετά από τη συνεργασία τους με το Vodafone Business.

Μεταξύ άλλων, τα εργαλεία που προσφέρει το Vodafone Business, όπως οι Digital Signage, Facility Management και Temperature Control Advanced, δίνουν νέες δυνατότητες στους ιδιοκτήτες, ώστε να ανοίξουν τα φτερά τους για νέα πράγματα. Αυτό σημαίνει, ότι πλέον μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, ώστε να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Παράλληλα, μπορούν να διαχειρίζονται και να προβάλλουν διαφημιστικό ή ενημερωτικό περιεχόμενο από απόσταση στις οθόνες της επιχείρησης, ενώ μπορούν επίσης να παρακολουθούν τη θερμοκρασία και την κατάσταση της λειτουργίας των ψυκτικών της μονάδων, διασφαλίζοντας έτσι υψηλό επίπεδο για τα προϊόντα που παρέχει και εκμηδενίζοντας την περίπτωση ζημιών λόγω βλάβης.

Είναι φανερό πως πρόκειται για δραστηριότητες που αναβαθμίζουν ουσιαστικά μία επιχείρηση, που επιτυγχάνονται χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας και του ψηφιακού κόσμου και οι οποίες δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν διαφορετικά. Επομένως, η παράμετρος αυτή, δηλαδή της αξιοποίησης των τεχνολογικών δυνατοτήτων, αναδεικνύεται ως η κρισιμότερη στη διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού μιας επιχείρησης, καθώς μόνο έτσι, θα επιτευχθεί η πραγματική, δυναμική ανάπτυξη που προσφέρει η ψηφιοποίηση.

Τα ψηφιακά εργαλείαVodafone Smart Business

Η πλειονότητα εκείνων που ιδρύουν μία μικρομεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα, το κάνει από αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο. Συχνά μάλιστα πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες λειτουργούν χάρη στην προσωπική προσπάθεια του επιχειρηματία και των εργαζομένων. Η τεχνολογία και η διείσδυσή της σε ικανοποιητικά επίπεδα στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας, αν και δίνει απεριόριστες ευκαιρίες ανάπτυξης σε κάθε επιχείρηση, παραμένει ζητούμενο.

Το παράδειγμα του ξενώνα Opora Country Living, που άρχισε το ψηφιακό του ταξίδι με τεχνολογικές λύσεις αιχμής, είναι ενδεικτικό για την ώθηση που μπορεί να προσφέρει σε κάθε επιχείρηση η αξιοποίηση των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων. Με τα ψηφιακά εργαλεία Vodafone Smart Business και τον προσωπικό σύμβουλο Vodafone Business Advisor, που συμβουλεύει και υποστηρίζει κάθε στάδιο της ψηφιακής μετάβασης, μπορεί κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας να δει άμεσα την επιχείρησή του να μεταμορφώνεται και να αναπτύσσεται.

Καθώς, μάλιστα, το Πρόγραμμα «Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ» βρίσκεται σε εξέλιξη, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μπορούν να επωφεληθούν από τις Vodafone Business υπηρεσίες με 90% επιδότηση, υπό τη μορφή voucher. Έτσι, με οικονομικές λύσεις που μπορούν να εξοφληθούν ακόμα και σε μηνιαίο επίπεδο, εξασφαλίζοντας έλεγχο των εξόδων για την επιχείρηση, επιτυγχάνεται η βέλτιστη διαχείριση του κόστους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν, αναλόγως του προσωπικού που απασχολούν, από ψηφιακές λύσεις αξίας €1.000 έως €20.000. Παράλληλα, ο προσωπικός σύμβουλος Vodafone Business Advisor θα καθοδηγήσει την επιχείρηση στο πρόγραμμα σε ολόκληρη την διαδικασία, από την αίτηση μέχρι και την υλοποίηση.

Με το Vodafone Businessγια το κρίσιμο άλμα στο αύριο

Οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις εκπροσωπούν πάνω από το 80% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συνεισφέροντας περίπου τα 2/3 του ΑΕΠ καθώς και των θέσεων εργασίας στην χώρα – δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η δραστηριότητά τους χαρακτηρίζεται συχνά ως «η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας». Παρόλη τη σπουδαιότητά τους, ωστόσο, είναι γενικά παραδεκτό το ότι στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία και τις αντίστοιχες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις και να ανταγωνιστεί με αξιώσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο – σε πρόσφατη σχετική έρευνα, αυτό απάντησε το 60% των ερωτηθέντων.

Αυτή τη δυσαναλογία αναγνωρίζει και επιχειρεί να αντισταθμίσει το Vodafone Business, που γίνεται συνεργάτης εμπιστοσύνης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο κρίσιμο άλμα τους προς το αύριο. Με τις ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις Vodafone Smart Business και τον εξειδικευμένο σύμβουλο Vodafone Business Advisor υποστηρίζει πλήρως κάθε επιχείρηση σε κάθε της βήμα, προσφέροντας επικερδή διέξοδο προς τον ψηφιακό κόσμο που αναζητούν. Με επάρκεια και τεχνογνωσία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και δημιουργικότητα – στοιχεία, που στη σύγχρονη εποχή, θεωρούνται προαπαιτούμενα επιχειρηματικότητας.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν την ελληνική οικονομία, στηρίζουν την ελληνική κοινωνία και είναι απαραίτητο, όχι μόνο να περάσουν στον ψηφιακό κόσμο αναπτύσσοντας τις δυνατότητές τους, αλλά ταυτόχρονα αυτό να επιτευχθεί όσο πιο άμεσα είναι δυνατόν. Διότι, η ψηφιακή εποχή έχει ξεκινήσει και κάθε οικογενειακή επιχείρηση, σε όποια γωνιά της χώρας και αν βρίσκεται, αξίζει και μπορεί να είναι μέρος της. Με τα ψηφιακά εργαλεία του Vodafone Business, κάθε οικογενειακή επιχείρηση μπορεί να μετασχηματιστεί ψηφιακά και να αποκτήσει την αξία που έχει να προσφέρει η γενιά της. Αρκεί, κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πραγματοποιήσει εδώ και τώρα δύο πολύ απλά βήματα: Πρώτον, να καταθέσει την αίτηση του για το voucher του Προγράμματος «Ψηφιακά εργαλεία ΜΜΕ» μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου και δεύτερον να κλείσει εδώ και τώρα ραντεβού με το Vodafone Business, ώστε ο Vodafone Business Advisor να τον υποστηρίξει σε όλη τη διαδρομή.

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα περνάει στο αύριο και τα ψηφιακά εργαλεία του Vodafone Business είναι εδώ για να δώσουν την ώθηση και να ανοίξει τα φτερά της.