Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της VW και ανοίγει ο δρόμος για την F1;

Οι φήμες περί εμπλοκής του Volkswagen Group στην F1 έγιναν και πάλι έντονες. Αυτό γιατί ο πρόεδρος του Group, Ferdinand Piech, που ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτή την ιδέα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο Piech είχε διαμάχη με τον Bernie Ecclestone και αρνιόταν κάθε σκέψη για συμμετοχή του Group στην F1. Έτσι με την αποχώρησή του θεωρητικά μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς τα grand Prix.

Προς το παρόν το Group, μέχρι να γίνει εκλογή νέου προέδρου, διοικείται από τον αντιπρόεδρο Berthold Huber. Ωστόσο ο Martin Winterkorn είναι ο άνθρωπος που δείχνει ότι θα διαδεχθεί τον Piech. Ο Winterkorn είναι μεγάλος οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι αυτό ίσως φέρει το μεγάλο group στον κόσμο των Grand Prix.

Το VW Group έχει πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο παγκόσμιο motorsport, WEC, WRC, Rallycross, Formula 3, DTM και σε άλλους θεσμούς. Οι υποδομές υπάρχουν και πέρυσι έγιναν και κάποιες μεταγραφές ανθρώπινου δυναμικού, που θα μπορούσε να στελεχώσει μία ομάδα F1. Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali, ο πρώην μηχανικός Jorg Zander (BMW και Williams), κι ο Gabriele Delicolli πρώην εργαζόμενος στη Ferrari με ειδικότητα στους προσομοιωτές είναι μερικά από τα ονόματα.

Σχετικές ειδήσεις