Κάντο όπως ο Μόντι!

Πριν πλακώσουν τα κοράκια της τρόικα στη Ρώμη και καταστρέψουν και την Ιταλία και πριν η γάγγραινα του χρέους και των ελλειμμάτων περάσει στη Γαλλία, δύο φωτισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, Μόντι και Ολάντ, προχωρούν θαρραλέα σε σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα, με απολύσεις 100.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία και αυξήσεις της φορολογίας στη Γαλλία.

Κάντο όπως ο Μόντι!

«Κάντο όπως ο Μόντι» θα ήθελα να πω στο δικό μας το Γιωργάκη και στους «κηπουρούς» του, -τύπου Παπακωνσταντίνου και Μπιρμπίλη) αλλά θα γινόμουν γραφικός με αυτήν την επιστροφή στο παρελθόν.

Μπορώ όμως να πω το ίδιο στους σημερινούς κυβερνήτες: «Κάντε το όπως ο Μόντι».

Δυστυχώς είναι οδυνηρό και απάνθρωποι να στερείς ξαφνικά τη δουλειά σε 100.000 ανθρώπους. Αλλά είναι αναπόφευκτο.

Όμως πριν πάρουν το μαχαίρι οι διάφοροι υπουργοί και κρατικοί παράγοντες, να μάθουν πρώτα ποιοι περισσεύουν στο Δημόσιο, ποιοι πληρώνονται χωρίς να πατάνε στο γραφείο τους (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι), ποιοι είναι απλοί επισκέπτες των γραφείων τους, ποιοι διορίστηκαν σαν ημέτεροι χωρίς να τους χρειάζεται το κράτος.

Και μετά, ας κόψουν κεφάλια. Αλλά να τα κόψουν. Όχι ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για ψηφαλάκια ή γιατί τρόμαξαν από τις συνδικαλιστικές αντιδράσεις.

Αυτή η χώρα πρέπει να σωθεί. Και πάντως, δεν είναι κτήνη και απάνθρωποι ο Μόντι και ο Ολάντ που προχωράνε από τώρα σε σκληρά μέτρα για να σώσουν τη χώρα τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή