Μασάει η κατσίκα ταραμά;

Μαγκιά, κλα..α και κωλο..ς φυσαρμόνικα. Το ξέρετε αυτό το σοφό, λαϊκό γνωμικό που περιγράφει με πέντε λέξεις όποιον κάνει ξαφνικά τον παλικαρά, τον μάγκα χωρίς όμως να το εννοεί και εντελώς.

Μασάει η κατσίκα ταραμά;


Μαγκεψάμαν όλοι –που λέγανε και τα παλιά κουτσαβάκια του Πειραιά.

Σε πρώτη φάση τους είδαμε στη βουλή. Από μαγκιά και «βαστάτε με μην τον δείρω» αγκώσαμε Κυριακή βράδυ.

Από την Τζάκρη, που ξαφνικά από τα μοντελάκια και τα συνολάκια της και τις τσάντες Louis Vuitton έγινε κάτι μεταξύ Ρόζας Λούξεμπουργκ και Μουμπουλίνας, μέχρι τον Βενιζέλο που κάλεσε τον Τσίπρα σε μονομαχία οι δυο τους στο Ελ Πάσο, όπως γινόταν στα παλιά γουέστερν-σπαγγέτι της Τσινετσιτά, τα είδαμε όλα το βράδυ της Κυριακής. Και διασκεδάσαμε δεόντως.

Και από χθες άρχισαν και οι μαγκιές στην τρόικα. Αυτές τις θέλουμε όλοι και είμαστε δίπλα σε όποιον λέει όχι σ' αυτούς τους τρελαμένους δολοφόνους με το πριόνι της τρόικα που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι στην Αθήνα.

Αρκεί να μην έχουμε πάλι να κάνουμε με τζάμπα μάγκες από την πλευρά της κυβέρνησης. Επιτέλους ας πούνε από Σαμαρά και Στουρνάρα μέχρι Βενιζέλο και Τσίπρα ένα ωραιότατο άι σιχτίρ σε όλους αυτούς τους χαρτογιακάδες, που βέβαια υπαλληλάκια της Μέρκελ και της Λαγκάρντ είναι και αποφάσεις αυτών μας ζητάνε να εφαρμόσουμε. Και να τους στείλουμε κατευθείαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να τους φορτώσουμε στο πρώτο αεροπλάνο, αφού δεν καταλαβαίνουν ότι το γάλα στέρεψε από την αγελάδα η οποία είναι έτοιμη και να ψοφήσει.

Όλα αυτά υπέροχα και θα το γιορτάσουμε. Αρκεί και αυτή τη φορά να μην γίνουν οι γνωστές κωλοτούμπες. Μαγκιές για το πόπολο να μας ψηφίσει, αλλά μπροστά στον Τόμσεν παιδούλες έτοιμες, με ανοιχτά τα πόδια.

Αφήστε λοιπόν τα λόγια τα βαριά του τύπου «τους κλείνουμε οριστικά την πόρτα» γιατί δεν μασάει πια η κατσίκα ταραμά.

Αν αυτός ο κομματιασμένος λαός δεν δει έργα και πράξεις αντίστασης στη λαίλαπα της τρόικα, αυτή τη φορά θα στείλει στον αγύριστο όλους όσους κυβερνούν αυτόν τον τόπο με ατέλειωτες κωλοτούμπες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή