Κι αν γινόντουσαν σήμερα εθνικές εκλογές…

«Όπου κι αν πάει, εδώ ξανά θα γυρίσει». Αυτή η φράση των συζύγων με προβληματίζει. Πόσα λίτρα απελπισίας κρύβει;
2'

Πόσα ποτήρια συμβιβασμού έχουν χυθεί; Τι φόβος κυβερνά αυτά τα λόγια. Κι όμως, η σιγουριά που εκπνέουν , τις περισσότερες φορές επιβεβαιώνεται. Ο άνδρας θα κάνει την βόλτα του, και το βράδυ θα επιστρέψει σπίτι του. Γιατί; Φαινομενικά το ρίσκο είναι μεγάλο. Ίσως να γίνεται θεριό ο χρόνος, και το γνώριμο να προτιμά. Κι ας μην τον ικανοποιεί. Έχει κάτι τουλάχιστον, και ας είναι το ελάχιστο. Και τα άλλα πρόσωπα; Εκείνες, ή σέρνουν την θλίψη τους από δωμάτιο σε δωμάτιο, ή αρκούνται στο λίγο ή μάταια προσπαθούν για το παραπάνω.

Πού κολλάνε τα κόμματα με τις προσωπικές μας χαοτικές σχέσεις; Την παρούσα στιγμή, κυρίαρχο πρόσωπο είναι η Νέα Δημοκρατία. Όχι ότι σας ξετρελαίνει. Μια φαγούρα σας πιάνει κάποιους. Ένα «γεια» τυπικό θα ανταλλάσσατε. Σαν εκείνο το τυπικό , που πολλοί λένε μπαίνοντας στο σπίτι. Βέβαια, ένα πιάτο φαγητό θα υπάρχει στο ψυγείο. Μπορεί και όχι, αλλά και το delivery καλό είναι , εφόσον υπάρχουν ακόμη χρήματα.

Πάτε στο άλλο πρόσωπο το βράδυ. Εκθαμβωτικό αλλά κενό. Ουσία μηδέν. Έχει στόχους, όραμα; Όχι. Στο διαμέρισμα της, τα πράγματα είναι άνω κάτω. Αλλού τα εσώρουχα , αλλού τα οικιακά σκεύη, τα άπλυτα κουβάρι με τα πλυμένα, χάος. Καλά καλά είναι ανήμπορη να φέρει βόλτα το νοικοκυριό της. Ακούσατε επίσης, στο διάδρομο να θέλουν από την πολυκατοικία να την διώξουν. Μαζεύουν υπογραφές. Και εκείνη , τρώει το brunch της και ανενόχλητη συνεχίζει το πρόγραμμά της στο γυμναστήριο. Τι εμπιστοσύνη να έχεις;

Πας στην επόμενη. Ακούγοντας την , σου έρχονται στο μυαλό αναμνήσεις, ανέμελες στιγμές. Μα όταν την αντικρίζεις, σε τίποτα δεν μοιάζει σε όσα σκεφτόσουν. Το παλεύει μα δεν ξεχωρίζει. Ο θόρυβος της μοιάζει περισσότερο σε βαβούρα παρά σε ύμνο του παρελθόντος. Βέβαια, τα «λίφτινγκ», έχουν χαρίσει φρεσκάδα στην εικόνα της! Παρ´όλα αυτά, το αίσθημα της αδιαφορίας , μας απομακρύνει, αφήνοντας μόνο την μάτια μας που και που να την ακουμπάει.

Ας μην συνεχίσουμε στις επόμενες , καθώς είναι γνωστό πως 99.9%, δύσκολα θα βασιλεύουν στην καρδιά σας. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω αλλά, αυτοί είστε! Εν ολίγοις, μέχρι να βρεθεί κάποια , να σας δώσει ξανά ζωή, να αρπάξει το ενδιαφέρον σας, να κάνει το διαφορετικό , στην σύζυγο θα μένετε. Και μην είστε σίγουροι , πως όταν η ευτυχία έρθει εύκολα θα φύγετε , δυστυχώς…