Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και το ανέκδοτο με τις κότες...

Το ερώτημα δεν είναι φιλοσοφικό... αφού δημιουργείται σύγχυση γύρω από την γραμμή του κόμματος - Αρκετοί πλέον αναρωτιούνται ποιος κάνει κουμάντο;

Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και το ανέκδοτο με τις κότες...
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου
3'

Παρακολουθώντας τις δημόσιες δηλώσεις Τσίπρα και Πολάκη για το αν η ΝΔ είναι κόμμα δωσίλογων μου ήρθε στο μυαλό ένα παλαιό ανέκδοτο το οποίο και παραθέτω:

«Μια επιτροπή πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και έκανε γκάλοπ για το ποιος κάνει κουμάντο στην κάθε οικογένεια. Με την απάντηση που θα έπαιρναν, θα έδιναν και το ανάλογο δώρο. Αν για παράδειγμα έκανε κουμάντο ο άντρας, του έδιναν έναν σκύλο ενώ αν έκανε η γυναίκα έδιναν μια κότα.

Μπήκαν στο πρώτο σπίτι και ρώτησαν:

– «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»

Το σκέφτηκαν για λίγο και απάντησε ο άντρας:

– «Συνήθως παίρνει τις αποφάσεις η γυναίκα μου!»

– «Μάλιστα, πάρε μια κότα!» του είπαν.

Μπήκαν στο επόμενο και ρώτησαν πάλι:

– «Ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ μέσα;»

– «Μα φυσικά εγώ!» απάντησε η γυναίκα.

– «Ωραία, πάρε μια κότα!»

Σε όσα σπίτια είχαν μπει μέχρι εκείνη την ώρα, έδιναν μόνο κότες.

Πήγαν στο τελευταίο σπίτι και είδαν έναν ψηλό, γεροδεμένο άντρα και τον ρώτησαν:

– «Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;»

– «Ποιος άλλος; Εγώ βέβαια, ό,τι αποφασίσω εγώ γίνεται!»

– «Μπράβο σας, κερδίσατε έναν σκύλο! Τι ράτσα τον θέλετε;»

Και λέει εκείνος:

– «Γυναίκα, τι ράτσα να πάρουμε τον σκύλο;».

Πάμε τώρα στο ζουμί της ιστορίας...

Ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει προφανώς την άποψη του Παύλου Πολάκη ότι η ΝΔ είναι κόμμα δωσίλογων, χαρακτηρίζοντας την ως υπερβολή.

Σχολιάζοντας όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την προανακριτική του Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως δεν θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία παράταξη των δωσίλογων, «όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ». «Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

«Οι παρατάξεις έχουν την ιστορία τους. Δεν είναι η ΝΔ παράταξη δωσιλόγων, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η παράταξη του Κουφοντίνα όπως μας έχουν κατηγορήσει», συμπλήρωσε, απαντώντας εμμέσως στον Παύλο Πολάκη.

Όμως ο Παύλος Πολάκης δεν φαίνεται να συμμερίζεται τη δήλωση Τσίπρα και με ανάρτησή του στο Facebook, υπερασπίστηκε την αρχική του τοποθέτησή, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τσίπρα:

«Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής, δεξιάς και ακροδεξιάς που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη είχε Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιώτηδες,114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπάσηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο, από μαυραγορίτες και δοσίλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων και χουντικούς!! Τέλεια και παύλα! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον προσωπικό λογαριασμό του.

Το «τελεία και παύλα», δεν απευθύνεται βεβαίως στους δεξιούς, έχει ευθεία στόχευση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Μαντέψτε τώρα εσείς ποιος κερδίζει δώρο μια κότα...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή