Φάκελος Ρομά: Σφαίρες, λίρες και ναρκωτικά - Πώς έχουν γίνει φόβος και τρόμος στην Αττική

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά με πρωταγωνιστές Ρομά

Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά, πραγματοποιούνται το τελευταίο 24ωρο, για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο φόβος των κατοίκων έχει κάνει απαραίτητες τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η ανομία των Ρομά έχει προκαλέσει πλέον οργή.

Χαρακτηριστική είναι η σημερινή επιχείρηση στον καταυλισμό των Σπάτων όπου σημειώθηκε μία σύλληψη προανακριτικά για πυροβολισμούς μετά από καταγγελία και 10 ακόμη προσαγωγές.

Εξετάζεται προανακριτικά από το οικείο Τμήμα Ασφαλείας το ενδεχόμενο μια ακόμη εξ'αυτων να μετατραπεί σε σύλληψη, ενώ έχουν εκδοθεί αναζητήσεις για τρία ακόμη άτομα. Στο σημείο Διευθυντές απο την ΔΑΒΑΑ και ΥΑΒΑΑ οι Διοικητές του Α.Τ Σπάτων και του Τμήματος Ασφαλείας

Την επιχείρηση συντόνισαν Διευθυντές από την ΔΑΒΑΑ και ΥΑΒΑΑ και οι Διοικητές του Α.Τ Σπάτων και του Τμήματος Ασφαλείας, ενώ συμμετείχαν δυνάμεις από τμήματα της Βορειανατολικής Αττικής και ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΙ.ΑΣ.

Λίρες και όπλα στα Άνω Λιόσια

Παράλληλα, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία την Παρασκευή στην περιοχή της Φυλής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εκατοντάδες λίρες, όπλα ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Ρομά έκλεβαν ρεύμα από κολώνες της ΔΕΗ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 12 συλλήψεις. Κατά την αστυνομική επιχείρηση ελέγχθηκαν 12 με 15 σπίτια με τους αστυνομικούς να βγάζουν λαβράκι καθώς μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν όπλα, σφαίρες αλλά και εκατοντάδες λίρες οι οποίες βρέθηκαν μέσα σε μία ρόδα από καρότσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές με την παράνομη δράση τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην αστυνομική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν τόσο drone όσο και αστυνομικός σκύλος για να εντοπιστούν ναρκωτικές ουσίες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούνε ενώπιων του Εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star:

Βεντέτα για τους... πάγκους στη λαϊκή

Είναι τόσα τα περιστατικά με τους Ρομά πλέον, που το αστυνομικό δελτίο καταγράφει τουλάχιστον ένα περιστατικό την ημέρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη Τετάρτη, έπεσαν πυροβολισμοί στην κεντρική πλατεία στον Κολωνό όπου από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός καθώς ομάδες κακοποιών άνοιξαν πυρ αδιαφορώντας για τους αθώους πολίτες που έκαναν την βόλτα τους σε κοντινή απόσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό. Όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο ντοκυμένο που αποκάλυψε στο Star στο δελτίο ειδήσεων ο κόσμος έτρεχε να βρει καταφύγιο μέσα στα καταστήματα.

«Ακούω πυροβολισμούς και κάνω έτσι για να μη φάω καμιά αδέσποτη», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως έγινε γνωστό το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ Αλβανών και Ρομά που δεν δίστασαν να λύσουν τις διαφορές του μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Οι τέσσερις Αλβανοί επέβαιναν σε όχημα μέσα από το παράθυρο του οποίοτ άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας Ρομά που βρισκόταν στην πλατεία. Στόχος τους ήταν ένας 25χρονος. Οι σφαίρες περνούσαν πάνω από τα κεφάλια των πολιτών, ενώ από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμό. Στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το STAR ακούγονται τουλάχιστον 9 πυροβολισμοί.