Anadolu: Ερντογάν και Μητσοτάκης εκφράζουν την ελπίδα για μια νέα εποχή στις διμερείς σχέσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη για την επιτυχία του στις γενικές εκλογές του Σαββατοκύριακου, αναφέρει το τηλεγράφημα του Anadolu.
AP Photo
1'

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει σχετικά:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασαν την ελπίδα ότι η νέα εποχή μετά τις πρόσφατες εκλογές και στις δύο χώρες είναι ευοίωνη για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους, τονίστηκε ότι η παρουσία ισχυρών κυβερνήσεων, -έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των αντίστοιχων λαών τους και στις δύο χώρες-, αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακηρύχθηκε νικητής στο δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών της 28ης Μαΐου με καταλαμβάνοντας το 52,18% των ψήφων, μόλις δύο εβδομάδες αφότου η εκλογική του συμμαχία κέρδισε επίσης την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ελληνική πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κέρδισε πάνω από το 40% των ψήφων.»

Σχετικές ειδήσεις