Η νεκρική πομπή της οδού Πειραιώς – Η ιστορία που «στοίχειωσε» την Αθήνα τη δεκαετία του ‘30

Ένας από τους παλαιότερους αστικούς θρύλους της Αθήνας
2'

Η Αθήνα είναι μία πόλη με ιστορία χιλιάδων χρόνων οπότε είναι εύλογο να έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ιστορίες και θρύλοι από κατοίκους της.

Ένας από αυτούς «γεννήθηκε» το μακρινό 1936 στην περιοχή της Καλλιθέας και για την ακρίβεια στην οδό Πειραιώς, πίσω τον παλαιό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Οι κάτοικοι της περιοχής τότε ανέφεραν πως για αρκετούς μήνες κάθε βράδυ, συναντούσαν μία πομπή κηδείας… πνευμάτων. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες επέμεναν πως έβλεπαν μια ολόκληρη κηδεία, που απαρτιζόταν από άυλες οντότητες.

Φαίνονταν εξαπτέρυγα, ακολουθούσαν παπάδες, το φέρετρο, οι τεθλιμμένοι συγγενείς του νεκρού και τα πλήθη που ακολουθούσαν με τα πόδια.

Πολλοί συνέδεσαν αυτό τον θρύλο με το θάνατο ενός αθλητή του συνοικισμού, Πατουλίδη. Ο άνδρας είχε δολοφονηθεί από ναύτες σε αυτή την περιοχή, στην προσπάθειά του να προστατέψει κορίτσια της γειτονιάς, όταν επέστρεφαν το βράδυ από τη δουλειά τους και οι ναύτες προσπάθησαν να την κακοποιήσουν.

Από τότε λέγεται πως η ψυχή του Πατουλίδη στοιχειώνει το μέρος μέχρι να βρει ξανά τους δολοφόνους του και να πάρει εκδίκηση. Αρκετοί μάρτυρες υποστηρίζουν πως το φάντασμα αυτό συνοδεύεται μαζί με ένα αγριογούρουνο, το οποίο περιμένει να κατασπαράξει τους δολοφόνους που θα του υποδείξει ο αφέντης του. Η μαρτυρία μια γυναίκας, βεβαιώνει την παρουσία αυτή, καθώς μια μέρα όταν έμπαινε στο σπίτι της είδε μια μορφή με άσπρα ρούχα που μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξαϋλώθηκε.

Μάλιστα, για τα φαντάσματα της οδού Πειραιώς, είχε γράψει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

«Ευτυχώς που το φάντασμα που είδα, ανήκε σε γυναίκα. Αν έβλεπα κι εγώ το φάντασμα του παπά με τα πετραχήλια του, όπως τον είχε δει η γειτόνισσά μου, θα μου ερχόταν κόλπος!», δήλωσε η γυναίκα στον δημοσιογράφο της εφημερίδας. Εδώ βλέπετε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 03/10/1936

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.