Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Κρύβεται» στην ελληνική επικράτεια - Άγνωστο ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων

Ο αόρατος εχθρός που ακούσει στο όνομα μετάλλαξη «Όμικρον» διασπείρεται μέχρι στιγμής «αθόρυβα» στην ελληνική επικράτεια

Μετάλλαξη «Όμικρον»
Δεν υπάρχει δυνατότητα να σταλούν όλα τα θετικά τεστ για γονιδιωματική επιτήρηση
Intime News
1'

Μόνο βάση μαθηματικών μοντέλων μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται να διασπείρεται μέχρι στιγμής «αθόρυβα».

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να σταλούν όλα τα θετικά τεστ για γονιδιωματική επιτήρηση και ως εκ τούτου ελέγχονται μόνο τα «ύποπτα». Δυνατότητα ελέγχου υπάρχει μόνο στο 3% των κρουσμάτων για τις μεταλλάξεις, περιλαμβανομένης και της «Όμικρον», καθώς περίπου 1.100 κρούσματα ελέγχονται εβδομαδιαίως.

Τα εργαστήρια που κάνουν γονιδιωματικό έλεγχο για να εντοπίσουν τις μεταλλάξεις, μεταξύ αυτών και την Όμικρον είναι τα εξής:

Τα περισσότερα τεστ έρχονται στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, περίπου 750 εβδομαδιαίως. Αρκετά τεστ αναλύονται και στην Κρήτη, στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας περίπου 100 την εβδομάδα.

Τα περισσότερα δείγματα από τη Βόρεια Ελλάδα πάνε στο ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), περίπου 200 την εβδομάδα. Ωστόσο, πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί τέσσερις με πέντε μέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή