Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Ρομά που προσποιούνταν τεχνικούς της ΔΕΗ και έκαναν ληστείες

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγορούμενων - Οι κατηγορούμενοι στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους τεχικούς της ΔΕΗ
2'

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών για διάπραξη κλοπών και ληστεία σε περιοχές της Αττικής και του Βόλου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών 2610695152 και 2610695140 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 30/11/2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις φωτογραφίες των κατηγορούμενων:

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 18/5, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής και του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής.

Η σύλληψη των κατηγορούμενων πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το κλεμμένο χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ.

Από την ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει, από την 12-4-2023, ακόμη δυο κλοπές και μια ληστεία σε βάρος παθόντων στην Αχαΐα και στον Βόλο, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (6.000) ευρώ.

Ως προς τον τρόπο δράσης των κατηγορούμενων επισημαίνεται ότι προέβαιναν στην μίσθωση αυτοκινήτων από εταιρία ενοικίασης οχημάτων στην Αττική και στη συνέχεια εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένους, εισέρχονταν στις οικίες τους σε περιοχές της Αττικής και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η, με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: Πότε ξεκινά το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Έγκλημα στην Αρχαία Ολυμπία: Συγκλονίζει ο αδερφός του θύματος – Παραλίγο να σκοτώσει και εκείνον

Κως: Εκτός ερευνών ο σύντροφος της Αναστάζια - Επιστρέφει στην Πολωνία