Εύη Πούμπουρας: Η «άτρωτη» Μυστική Πράκτορας των ΗΠΑ μοιράζεται τα... μυστικά της με το Newsbomb.gr

Από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, στην προστασία προέδρων των ΗΠΑ, η Εύη Πούμπουρας παρουσιάζει το βιβλίο της, «Γίνε Άτρωτος» (Εκδόσεις Κάκτος) και μιλά για τη ζωή της στο Newsbomb.gr
Εύη Πούμπουρας: Η «άτρωτη» Μυστική Πράκτορας των ΗΠΑ μοιράζεται τα... μυστικά της με το Newsbomb.gr
2'

Η Εύη Πούμπουρας είναι μια γυναίκα με μια απίστευτη διαδρομή, που δεν περιορίζεται μόνο στη συγγραφή βιβλίων. Η ίδια γεννημένη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δεν ξεχνά ποτέ την ελληνική της καταγωγή, την οποία τιμά και προβάλλει σε κάθε ευκαιρία, ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η πορεία της, που μοιάζει με σενάριο ταινίας, δεν θα ήταν η ίδια αν είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Η Εύη Πούμπουρας, ως πρώην Μυστική Πράκτορας των ΗΠΑ, έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίζοντας καταστάσεις που απαιτούσαν ψυχραιμία, τόλμη και ταχύτητα στις αποφάσεις. Μιλώντας στο Newsbomb.gr, περιέγραψε τη μοναδική φύση της δουλειάς της, όπου καμία μέρα δεν ήταν ίδια με την προηγούμενη.

«Μια μέρα προστάτευα τον πρόεδρο ή κάποιον πρώην πρόεδρο, μια άλλη μέρα είχα αποστολή να συλλάβω κάποιον, ή ακόμα και να ανακρίνω κάποιον. Κάθε μέρα έκρυβε και κάτι διαφορετικό», είπε χαρακτηριστικά, όσο διηγούνταν ιστορίες για... «αγρίους».

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήταν αυτή της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Διδύμους Πύργους, όπου βρισκόταν ακριβώς στο Ground Zero.

Η σημασία του «άτρωτου»

Η Εύη αποκάλυψε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο κομμάτι της δουλειάς αλλά και τις ιδιαίτερες αυτές ικανότητες που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην επιτυχία. Η διατήρηση της ψυχραιμίας αλλά και η ικανότητα «ανάγνωσης» των ανθρώπων «σε βγάζουν από το σκοτάδι» όπως είπε.

Η συζήτησή μας στράφηκε στη συνέχεια, στην έννοια του «άτρωτου», την οποία η Πούμπουρας αναλύει βαθύτερα στο βιβλίο της «Γίνε Άτρωτος» (Εκδόσεις Κάκτος): «Άτρωτος δεν σημαίνει να μην φοβάσαι ή να μην παθαίνεις τίποτα. Άτρωτος σημαίνει να κάνεις λάθη, να πέφτεις και να βρίσκεις τη δύναμη να σηκωθείς ξανά». Αυτή η φιλοσοφία δεν αφορά μόνο την καριέρα της ως πράκτορας, αλλά και την ίδια τη ζωή, όπου τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα, αλλά η δύναμη έγκειται στην ικανότητα να τα ξεπερνάς.

Σημειώνεται πως η Εύη Πούμπουρας αναφέρθηκε και στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ που σημειώθηκε στις 13 Ιουλίου, εξηγώντας τα λάθη που έγιναν και το που πέφτει το «βάρος» της ευθύνης.

Ακολουθεί η συνέντευξη με την Εύη Πούμπουρας στο Newsbomb.gr:

Δείτε ακόμα: Η Ελληνίδα μυστική πράκτορας που ήταν στο Ground Zero περιγράφει την εμπειρία που την έκανε Άτρωτη