Η εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα, ένα μυστήριο δίχως τέλος: Πού στρέφονται οι έρευνες

«Ζω για να βρω την αλήθεια» – Ο γιος του Χρήστου Καριοφύλλα αποκαλύπτει στο Newsbomb.gr την αγωνία για τον πατέρα του που εξαφανίστηκε το 2015, ενώ ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν επικεντρώνεται στο περιβάλλον του αγνοούμενου.
Η εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα, ένα μυστήριο δίχως τέλος: Πού στρέφονται οι έρευνες
6'

Άλυτο μυστήριο παραμένει η εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα από το Άργος το 2015, με τον γιο του, Φώτη, να αναζητά μέχρι και σήμερα, 9 χρόνια αργότερα, απαντήσεις.

Ο Χρήστος Καριοφύλλας χάθηκε ξαφνικά και οι έρευνες για τον εντοπισμό του μέχρι σήμερα δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα, προκαλώντας έντονο πόνο στην οικογένειά του. Μάλιστα, ο Φώτης Καριοφύλλας, μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως οι Αρχές δεν στάθηκαν δίπλα του και δεν πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, καθώς λόγω του εθισμού του πατέρα του με τις ουσίες, αδιαφόρησαν για την εξαφάνιση του.

Η εξαφάνιση και οι πρώτες υποψίες

Ο Χρήστος, 43 ετών τότε, ήταν ένας άνθρωπος με έντονη παρουσία στο Άργος, εργατικός, και η απουσία του ήταν αμέσως αισθητή. Ο ίδιος διέθετε σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Φώτης μεγάλη περιουσία αλλά και τα δικά του σκαπτικά μηχανήματα, όμως λόγω του εθισμού του, τα έχασε και στη συνέχεια αδυνατούσε να δουλέψει. Είχε χάσει τη γυναίκα του λίγα χρόνια νωρίτερα λόγω ουσιών επίσης.

argos-(3).jpg

Ο Χρήστος Καριοφύλλας την ώρα που εργαζόταν

Τότε, το καλοκαίρι του 2015 και χωρίς κανένα προφανές σημάδι, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Η οικογένεια του, ανήσυχη, ειδοποιεί τις αρχές. Οι πρώτες έρευνες επικεντρώθηκαν στα γύρω χωριά και την ευρύτερη περιοχή του Άργους, ενώ εξετάστηκαν και οι τελευταίες του κινήσεις. Αλλά κάθε προσπάθεια από την αστυνομία, τους φίλους και την οικογένειά του δεν κατάφερε να αποκαλύψει τα ίχνη του.

Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της υπόθεσης είναι οι αντικρουόμενες μαρτυρίες που έχουν δημιουργήσει περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Μάρτυρες από το περιβάλλον του Καριοφύλλα έδωσαν διαφορετικές και αντιφατικές εκδοχές για τις τελευταίες μέρες του, κάνοντας την έρευνα ακόμη πιο δύσκολη. Ειδικά η πληροφορία ότι ενδέχεται να είχε επαφές με ύποπτα άτομα και να βρισκόταν σε κυκλώματα ναρκωτικών προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία.

Αντίφαση στις μαρτυρίες

Αντικρουόμενες πληροφορίες έχουν περιπλέξει την έρευνα. Μάρτυρες έχουν δώσει διάφορες εκδοχές για τις τελευταίες κινήσεις του Χρήστου, με κάποιες να υποστηρίζουν ότι τον είδαν να συναντιέται με ύποπτα άτομα, ενώ άλλοι διαψεύδουν κάτι τέτοιο.

Κεντρικό σημείο της υπόθεσης αποτελεί το εάν την ημέρα που εξαφανίστηκε βρισκόταν σε μια ταβέρνα μια ώρα έξω από το χωριό με την παρέα του. Οι μάρτυρες αλλά και η έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων και η σιωπή όσων πιθανόν γνωρίζουν την αλήθεια παραμένουν μεγάλα εμπόδια στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Ζω για να βρω την αλήθεια»

Ο γιος του, Φώτης Καριοφύλλας, έχοντας μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα του, η οποία πέθανε όταν ο ίδιος ήταν σε μικρή, έβλεπε στο πρόσωπο του πατέρα του και την μητρική παρουσία. Από τη στιγμή που έκλεισε τα 18 του έτη παλεύει πραγματοποιώντας καθημερινά τον δικό του αγώνα και συνεχίζει να ελπίζει πως κάποια στιγμή η αλήθεια θα βγει στο φως.

argos-(7).jpg

Ο Φώτης Καριοφύλλας αγκαλιά με τον πατέρα του, Χρήστο Καριοφύλλα

«Ζω για να βρω την αλήθεια και έχω ορκιστεί στον πατέρα μου να διαλύσω το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε σε έκκληση του στο Newsbomb.gr ο Φώτης και συνεχίζει μιλώντας για τη γιαγιά του, το πρόσωπο που τον μεγάλωσε και τον στηρίζει μέχρι και σήμερα: «Τα χρωστάω όλα στη γιαγιά μου, εκείνη με έχει βοηθήσει και την ευχαριστώ για όλα».

Παρά τη μεγάλη πίεση που έχει βιώσει, δεν έχει σταματήσει να πιστεύει πως υπάρχει κάποιος εκεί έξω που γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη. Μεγαλώνοντας χωρίς απαντήσεις, ο Φώτης στράφηκε σε ιδιωτικό ερευνητή, τον Χάρη Βεραμόν για να δώσει νέα ώθηση στην έρευνα.

Η έρευνα «δείχνει» έγκλημα: Το ποδήλατο και ο «διαχειριστής» του κινητού

Το Νewsbomb.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραμόν, ο οποίος ερευνά την υπόθεση τον τελευταίο χρόνο, έχει επισκεφθεί το μέρος, έχει συνομιλήσει με πρόσωπα του περιβάλλοντος του Χρήστου Καριοφύλλα και έχει συλλέξει σημαντικά στοιχεία.

«Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως, δεν υπήρχε δικηγόρος από την πλευρά της οικογένεια, δεν υπήρχε τίποτα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει νομική υποστήριξη, υπάρχει μια μήνυση και περιμένουμε να κληθούν κάποια βασικά πρόσωπα της υπόθεσης προκειμένου να δώσουν καταθέσεις», εξήγησε αρχικά.

Ωστόσο, όπως ανέφερε υπάρχουν στοιχεία που βοηθούν στην έρευνα, η οποία προσανατολίζεται σε άλλες κατευθύνσεις, κυρίως εστιάζοντας σε ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον Χρήστο: «Ο Χρήστος κινούνταν πάντα με ένα ποδήλατο και δεύτερον είχε ένα κινητό, το οποίο όμως δεν το είχε πάνω του, το χειριζόταν ένα φιλικό του πρόσωπο. Άρα αν ήθελε να επικοινωνήσει με τρίτους, θα έπρεπε να πάει στο φιλικό του πρόσωπο και να πάρει το τηλέφωνο. Συνεπώς βλέπουμε πως είναι εξαρτώμενος από το στενό του περιβάλλον»

Αναφορικά με την δική του κρίση για την υπόθεση, δήλωσε πως πρόκειται για έγκλημα.

«Από εκεί και πέρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η έρευνα, Χρειάζομαι και άλλες πληροφορίες, οπότε η υπόθεση είναι σε εξέλιξη».

«Δεν μπορεί να εξαφανίστηκε δια μαγείας»

«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που κυκλοφορούσε με ποδήλατο, δια μαγείας να εξαφανίστηκε. Ήταν και χρήστης δεν θα μπορούσε να διανύσει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της οικογένεια, Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Πραγματοποιήθηκε μηνυτήρια αναφορά όπου ζητούν την ποινική δίωξη παντός εμπλεκομένου στην υπόθεση. Πάντως από την πλευρά της, η κ. Δημητριάδου πιστεύει πως κάποιους του αφαίρεσε τη ζωή και εξαφάνισε με κάποιον τρόπο τη σορό του.

Εννέα χρόνια μετά, η οικογένεια Καριοφύλλα ζει με την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη. Ο Φώτης, αν και καταβεβλημένος από την απουσία του πατέρα του, δεν σταματά να πιέζει τις αρχές και να συνεχίζει την αναζήτηση. Η υπόθεση του Χρήστου Καριοφύλλα αποτελεί ένα από τα πιο περίπλοκα ανεξιχνίαστα μυστήρια της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα. Οι αρχές, οι ερευνητές και η οικογένειά του εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Σχετικές ειδήσεις