ΣτΕ: Τα φαρμακεία θα λειτουργούν και τα Σάββατα

Πράσινο φως στη λειτουργία των φαρμακείων τόσο τα Σάββατα όσο και τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣτΕ: Τα φαρμακεία θα λειτουργούν και τα  Σάββατα
1'

Με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ απορρίφθηκαν τα αιτήματα των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Κορινθίας και Λιβαδειάς που ζητούσαν να ακυρωθούν και να ανασταλούν οι αποφάσεις των Περιφερειαρχών (Μάιος 2012) που προβλέπουν διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων, σύμφωνα με το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4052/2012) για τη λειτουργία των φαρμακείων.

Οι Σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών θα επιφέρει «ανεπανόρθωτη βλάβη στους φαρμακοποιούς» η οποία συνίσταται: α) σε πλήρη ανατροπή του ισχύοντος συστήματος λειτουργίας των φαρμακείων, β) σε σύγχυση των φαρμακοποιών, αλλά και του καταναλωτικού κοινού, γιατί θα υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με ώρες και ημέρες λειτουργίας των φαρμακείων και γ) στον περιορισμό του ελεύθερου ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, με δυσμενείς για τους φαρμακοποιούς οικονομικές συνέπειες.

Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις αναστολών των τριών Φαρμακευτικών Συλλόγων με το σκεπτικό ότι οι ισχυρισμοί που προβάλλουν οι φαρμακοποιοί είναι αόριστοι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή