Κρήτη: Αρνούνται όλες τις κατηγορίες για τα 220 κιλά χασίς

Ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα οι απολογίες των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση των ναρκωτικών στις Ατσιπάδες που ήρθε στο φως όταν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν 219 κιλά χασίς σε βαρέλια, όπλα και σφαίρες.
2'

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κάθισαν σήμερα οι 7 από τους 9 κατηγορούμενους ενώ ο 8ος εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο του. Ο 9ος κατηγορούμενος είναι ένας Αφγανός, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

Το δικαστήριο διέκοψε το απόγευμα την δίκη και αναμένεται να ξεκινήσει πάλι αύριο στις 9 το πρωί όπου σειρά έχει η πρόταση της εισαγγελέως, οι αγορεύσεις αλλά και η τελική απόφαση.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση αλλά και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Την αρχή έκανε ο 45χρονος, στις αποθήκες του οποίου βρέθηκαν τα 219 κιλά χασίς. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών δεν ήταν δική του κι ότι ανήκει σ' έναν Αλβανό που είχε στη δούλεψή του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι περιστασιακός χρήστης και μαζί με τον Αλβανό έκαναν χρήση κάνναβις όταν του ζήτησε την αποθήκη για να φυλάξει κάποια ναρκωτικά. Μάλιστα, θα του έδινε μία μικρή ποσότητα για δική του χρήση αλλά και δύο καλάσνικοφ με σφαίρες, γνωρίζοντας ότι είναι λάτρης των όπλων. Όταν αντίκρυσε την ποσότητα των ναρκωτικών στην αποθήκη του, τρόμαξε καθώς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο μεγάλη ωστόσο ο Αλβανός τον διαβεβαίωσε ότι μέσα σε δύο ημέρες θα τα έχει πάρει από εκεί. Σ' αυτό το διάστημα όμως ήρθε η αστυνομία.

Παράλληλα, ο 45χρονος ανέφερε στην απολογία του ότι δεν ευσταθεί η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης καθώς κάποιους συγκατηγορούμενους του δεν τους γνωρίζει καθόλου ενώ με τους υπόλοιπους έχουν απλώς τυπικές σχέσεις. Παράλληλα, τόνισε στην απολογία του ότι ο πατέρας του – επίσης κατηγορούμενος 68 χρόνων – δεν είχε κλειδί για την αποθήκη και δεν γνώριζε τίποτε απ' όλα αυτά.

Το ίδιο, ανέφερε στην απολογία του και ο 68χρονος λέγοντας ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτε κι ότι ο γιος του έκανε απλώς ένα λάθος.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό τροχαίο κοντά στην Πρέβεζα