Παρέμβαση Λοβέρδου για τη δημόσια υγεία στη Μήλο

Αυξημένα πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μήλου...
1'

Αυξημένα πνευμονολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μήλου, σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού.

Τα αποτελέσματα αυτά κινητοποίησαν άμεσα τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, ο οποίος εξέδωσε μια υγειονομική διάταξη, που ισοδυναμεί με νόμο και είναι υποχρεωτική για την «αιτία του κακού». Εστία του κακού, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» είναι η εταιρία S&B του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία του νησιού και από τα απόβλητά της μολύνεται ο αέρας και η θάλασσα.

Μετά την τολμηρή παρέμβαση του υπουργού η εταιρία καλείται να θάψει άμεσα όλα τα απόβλητά της.

Οι κάτοικοι νιώθουν πως επιτέλους κάποιος τους νοιάζεται, αφού είναι η πρώτη φορά που υπουργός Υγείας αποφασίζει να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία για την προστασία της υγείας τους.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος επέβαλλε να γίνονται συστηματικές μετρήσεις σε όλους τους οικισμούς του νησιού που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ οι υγειονομικοί έλεγχοι θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα, για να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων.