Ο Ολάντ παίρνει αύριο τη σκυτάλη για τα Ηλύσια

Ο Φρανσουά Ολάντ αύριο στις 10 το πρωί θα ορκιστεί πρόεδρος της Γαλλίας και θα ξεκινήσει επισήμως ένα γύρο επαφών με πολιτικούς ηγέτες, με πρώτη την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο Ολάντ παίρνει αύριο τη σκυτάλη για τα Ηλύσια
1'

Ανήμερα της ορκωμοσίας του, ο νέος πρόεδρος- υπέρμαχος των πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενη στην αυριανή τους συνάντηση, η Α. Μέρκελ δήλωσε «Θα συζητήσουμε σε όλα τα επίπεδα. Κανείς δεν είναι αντίθετος στην ανάπτυξη, το ερώτημα είναι τι θα σημαίνει αυτό για τα χρέη».

Ακόμη ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου αναφέρθηκε στην αντίληψη της Μέρκελ για την ανάπτυξη, ότι δηλαδή αυτή αποτελεί τον καρπό των μεταρρυθμίσεων κυρίως της αγοράς εργασίας.

Η ανάπτυξη είναι «ο καρπός μιας έξυπνης πολιτικής μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «χαλάρωση της γραφειοκρατίας» και «κυρίως τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας».

«Η ανάπτυξη μπορεί επίσης να υποστηριχθεί από τη συνειδητή χρήση των ευρωπαϊκών πόρων», πρόσθεσε, «με πιο έξυπνο τρόπο, όπως δεν συνέβη τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Αυτή ήταν πάντα η πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης και με βάση αυτή τη θέση μπαίνουμε στις ευρωπαϊκές συνομιλίες», ανέφερε ο Ζάιμπερτ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή