Οι πολύχρωμοι χοροί του Μπουτάν

Στους παραδοσιακούς χορούς του Μπουτάν συμμετέχουν χορευτές με μάσκες

Οι πολύχρωμοι χοροί του Μπουτάν
Getty Images
2'

Οι χοροί στο Μπουτάν, όπως σε κάθε χώρα στον κόσμο, έχουν μοναδική μορφή και στυλ που καθορίζουν τον πολιτισμό της. Οι χορευτές δεν χορεύουν απλώς για να διασκεδάσουν το κοινό ή για να κερδίσουν ένα βραβείο, αλλά το κάνουν με όλη τους την καρδιά.

Cham: Παραδοσιακός Χορός του Μπουτάν

Ο Χορός Cham είναι ο παραδοσιακός χορός του Μπουτάν. Περιλαμβάνει μια σειρά από χορούς τους οποίους πρέπει να τους χορέψεις φορώντας μάσκα, και συνήθως συμμετέχουν μοναχοί, φορώντας πολύχρωμες στολές. Αυτοί οι χοροί είναι μέρος του ετήσιου φεστιβάλ του Μπουτάν και αναπαραστούν τη ζωή του Padmasambhava, του κύριου Βουδιστή Γκουρού που εισήγαγε τον Βουδισμό στο Μπουτάν τον 8ο αιώνα. Θεωρούνται ως ένδειξη σεβασμού προς τον Βουδισμό και τους αγίους.

Ιστορία των Βασιλικών Χορών του Μπουτάν

Οι βασιλικοί χοροί είναι αυτοί που εκτελούνται μπροστά στον βασιλιά και την οικογένειά του. Πέρα από την ψυχαγωγία του ακροατηρίου έχουν και θρησκευτική σημασία. Εκτελούνται μόνο από έμπειρους χορευτές και κανένας ερασιτέχνης δεν επιτρέπεται να εμφανιστεί ενώπιον του βασιλιά. Αυτοί οι χοροί απαιτούν εβδομάδες εξάσκησης και μετά την παράσταση, οι χορευτές βραβεύονται από τον βασιλιά.

Οι χοροί της αυλής εισήχθησαν στο Μπουτάν κατά την περίοδο της ηγεσίας του Zhabdrung Ngawang Namgyel τον 17ο αιώνα. Από τότε, η παράδοση συνεχίστηκε και έφτασε στο απόγειό της υπό την κυριαρχία του Jigme Dorji Wangchuck, του τρίτου βασιλιά του Μπουτάν, τον 20ο αιώνα. Λέγεται ότι ο βασιλιάς ήταν μεγάλος λάτρης των χορών και των τραγουδιών, και πραγματοποιούνταν συνεχώς παραστάσεις στην αυλή. Μάλιστα, στα ταξίδια του έπαιρνε μαζί του και τους επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι χόρευαν για τη διασκέδαση του βασιλιά τους.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο Ισραήλ; Αυτή είναι η χωρά που προηγείται στην κούρσα των εμβολιασμών

Αυτοί είναι 5 από τους πιο... υποτιμημένους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου

Συγκίνηση για τις σιαμαίες από το Μπουτάν που διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση έξι ωρών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή