Μάθιου ΜακΚόναχι: Ο ηθοποιός έγραψε παιδικό βιβλίο - «Ήρθε σαν ποιήμα στον ύπνο μου τα ξημερώματα»

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι λέει ότι το πρώτο του παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί αύριο ήρθε σε αυτόν ως «τρίφος σε όνειρο»
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι
ΑΡ
3'

Για τον Μάθιου ΜακΚόναχι, η έμπνευση για το ντεμπούτο του στη συγγραφή παιδικών βιβλίων ήρθε στη μέση της νύχτας. Σε ένα όνειρο. Με τη μορφή τραγουδιού. «Μου ήρθε στις 2:30 το πρωί. Σαν ποιματάκι μέσα σε όνειρο», είπε ο 53χρονος ηθοποιός στο PEOPLE για την πρώτη ύλη του έργου που θα γινοταν στη συνέχεια βιβλίο.

Έχει τίτλο «Just Because» και κυκλοφορεί στις 12 Σεπτεμβρίου. «Ήταν ένα τραγούδι στο μυαλό μου, και σηκώθηκα και το έγραψα».

Η ζωηρή συλλογή από μαθήματα ζωής και αινίγματα που έχουν αποδοθεί σε ρυθμικά δίστιχα και πήραν μορφή στο νέο βιβλίο με εικόνες πυροδότησε «πολλές καλές συζητήσεις» με τα παιδιά του Levi, 15 ετών, Vida, 13, και Livingston, 10 ετών αλλά και τη σύζυγό του Camila, ακόμη και την πάντα απαιτητική μητέρα του. Κai λέει.

«Η μαμά μου είναι 91 ετών και μου είπε, "Αυτό δεν είναι μόνο για παιδιά. Μου θύμισες ακόμη και κάποια πράγματα εκεί μέσα".» Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, του οποίου τα απομνημονεύματα με τίτλο Greenlights έγιναν μπεστ σέλερ το 2020, λέει ότι δεν είχε συνειδητά σκοπό να γράψει ένα παιδικό βιβλίο.

«Απλώς όταν είσαι μπαμπάς, εννοώ, σκέφτεσαι τα παιδιά σου όλη την ώρα [και] νομίζω ότι εκείνο το απόγευμα, είχα συζητήσει με τα παιδιά μου για ορισμένα νέα πράγματα που ανέκυπταν για πρώτη φορά ή "Λοιπόν, αυτό συνέβη και δεν είμαι σίγουρος πώς να νιώσω γι' αυτό. Και ήθελα να το κάνω, αλλά ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω και ήμουν μπερδεμένος", λέει.

«Προφανώς ήταν στο υποσυνείδητό μου...Μόλις έβαλα όλους τους στίχους σε ρυθμό, γράφτηκε κάπως από μόνο του». Ο διάσημος ηθοποιός εκτιμά τα σχόλια των παιδιών του για όλες τις πτυχές του βιβλίου.

«Τους άρεσε. Η Vida είναι πολύ οπτικός τύπος, έτσι της άρεσαν οι φωτογραφίες που έκανε η [εικονογράφος] Renée Kurilla», λέει. "Το επεξεργάστηκα μαζί με τα παιδιά μου. Περάσαμε από σενάρια που [εξερευνήσαμε] σε αυτό» Ένας από τους στίχους που είχε απήχηση, είπε, ήταν «Ακριβώς επειδή θρηνείς, δεν σημαίνει ότι κλαίς. Το ότι είπες ψέματα, δεν σημαίνει ότι είσαι ψεύτης».

Σελίδα από το βιβλίο

«Συζητήσαμε για αυτό λίγο επειδή το είχαν δει τα παιδιά μου», λέει ο MακΚόναχι «Το κάνουμε συνέχεια: Βάζουμε ταμπέλα σε κάποιον. Κάποιος σου λέει: "Ω, είσαι ψεύτης". Λοιπόν, αυτό είναι μια μεγάλη ταμπέλα για να τη βάλεις σε κάποιον. Αν πεις κάποιον ψεύτη, παίρνει αμυντική στάση: "Ουάου, όλη μου η ύπαρξη; Εννοείς ότι ασχολούμαι με αναλήθειες;" Αλλά αν πείς, «Όχι, αυτό ήταν ψέμα», αυτό το άτομο έχει την επιλογή να πει «Το ξέρω, λυπάμαι γι' αυτό».

Ο ίδιος ελπίζει σε τελική ανάλυση, ότι τοβιβλίο του θα γίνει ένα μέσο, μία αφορμή για να ξεκινήσουν συζητήσεις στις οικογένειες ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, ενώ «μιλά στο παιδί που όλοι μας κρύβουμε»