ΣΥΡΙΖΑ: Ο «θεσμικός Κασσελάκης» αφήνει στην άκρη… τον Στέφανο

Σε κινήσεις που έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τη μετατροπή του Στέφανου Κασσελάκη από ένα πολυσυζητημένο «φαινόμενο», σε έναν θεσμικό παράγοντα της χώρας, προχωράει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να καταστήσει σαφές πως ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι ένα πρόσωπο που «γεμίζει» τον χρόνο των ψυχαγωγικών πρωινών εκλογών.
2'

Ο τρόπος που παρουσιάστηκε στο πολιτικό σκηνικό ο Στέφανος Κασσελάκης, προφανώς θα απασχολήσει τους πολιτικούς επιστήμονες και τους ειδικούς στην επικοινωνία τα επόμενα χρόνια. Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για το «φαινόμενο» Κασσελάκης, με αρκετά από αυτά να είναι εύστοχα και ορισμένα παντελώς άκυρα.

Όπως και να έχει, η εσωκομματική αναμέτρηση έχει ολοκληρωθεί και ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι, δηλαδή, ένας σημαντικός θεσμικός παράγοντας του πολιτεύματος.

Επομένως, καθίσταται σαφές από τους συνεργάτες του ότι το «αστειάκι» με τα «πρωινάδικα», δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι δεδομένο ότι η δική του υπερέκθεση, όπως και της προσωπικής του ζωής ότι συνέβαλε τα μάλα στην επικράτηση του στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν θα τον βοηθήσει αν συνεχιστεί στην πορεία.

«Πρέπει να βρούμε τρόπο να γλιτώσουμε από τις κάμερες που τον ακολουθούν παντού», είχε πει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, στο περιθώριο της εκδήλωσης που είχε πραγματοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, στο Κερατσίνι. Προφανώς και δεν αφορούσε αυτό τα δελτία ειδήσεων και την ενημέρωση, αλλά τις ψυχαγωγικές εκπομπές που έχουν πάθει «ψύχωση» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τα λόγια, πέρασαν στις πράξεις. Οι προσωπικές του εμφανίσεις του που δεν αφορούν τα καθήκοντα του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιορίστηκαν αισθητά μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας έμφαση στο πολιτικό σκέλος.

Συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας ένα εντελώς θεσμικό πρόσωπο -όπως σημείωναν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ ανάμεσα στους δύο άνδρες-, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα όσα είπε στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, αλλά και στο γεγονός ότι απέφυγε τη δημόσια δήλωση μετά τη συνάντηση, αρκούμενος σε μια άτυπη ενημέρωση.

Είδε τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών, παραγωγικές μονάδες στην Κορινθία, ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Νωρίτερα επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, δείχνοντας πως επιμένει στο σκέλος του Κράτους-Δικαίου.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγάζει σε πρώτο πλάνο τον «κύριο Κασσελάκη» και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον «Στέφανο», σε ότι αφορά τη δημόσια παρουσία του.