Μητρότητα: Αποζημίωση 16.200 αγγλικών λιρών σε τρίτεκνη εργαζόμενη στη Μ. Βρετανία

Δικαιώθηκε Βρετανίδα μητέρα για διακρίσεις εγκυμοσύνης και μητρότητας – Το αφεντικό της είπε να κάνει λιγότερο σεξ 

Εγκυμοσύνη
1'

Αποζημίωση ύψους 16.200 αγγλικών λιρών κέρδισε μία Βρετανίδα μητέρα τριών παιδιών, διότι το αφεντικό της είπε «να βάλει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα και να κάνει λιγότερο σεξ».

Ο ισχυρισμός της για διακρίσεις εγκυμοσύνης και μητρότητας επικυρώθηκε εν μέρει, αλλά ο ισχυρισμός της για άδικη απόλυση απέτυχε.

Το περιστατικό συνέβη στην Πόπη Ντούγκαν, 31 ετών, σύμφωνα με τη Daily Mail. Μετά από δικαστήριο που έγινε, αποφασίστηκε ότι η εργαζόμενη είχε τύχει εκστρατείας «μεροληπτικής συμπεριφοράς».

Κατά την άποψη των δικηγόρων της, η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο αντιμετώπισε «αποκρουστική και υβριστική γλώσσα» από τα αφεντικά της ενώ εργαζόταν ως επικεφαλής ομάδας στην Kelly Traffic Management.

Επικοινωνώντας με τους διευθυντές της εταιρείας όταν τους ανακοίνωσε πως ήταν έγκυος ο κ. Άμποτ της πρότεινε να βάλει τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά της.

Η συνέχεια ήρθε και αργότερα όταν γέννησε και άκουσε από την εταιρεία άσχημα λόγια και υβριστικές κουβέντες.

Τελικά, μετά από αυτό το κλίμα, η κ. Ντούγκαν παραιτήθηκε την ημέρα που επρόκειτο να λήξει η άδεια μητρότητας. Το δικαστήριο τη δικαίωσε ως προς το πρώτο σκέλος αλλά αθώωσε την εταιρεία ως προς το δεύτερο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή