Σολoμών: Αρχαίο φυλαχτό του δολοφόνου των δαιμόνων επιβεβαιώνει το χαμένο κεφάλαιο της Αγίας Γραφής

Ο Σολομών, ο γιος του βασιλιά Δαβίδ , ήταν το επίκεντρο ενός κεφαλαίου που γράφτηκε μεταξύ 1ου και 5ου αιώνα μ.Χ., αλλά δεν έγινε αποδεκτό στην κανονική Βίβλο λόγω της έμφασης στη μαγεία και τη δαιμονολογία
Anadolu Agency
4'

Ένα σπάνιο φυλαχτό του πέμπτου αιώνα που απεικονίζει έναν Βιβλικό δολοφόνο δαιμόνων μπορεί να επιβεβαιώσει τη γραφή που λείπει που ισχυριζόταν ότι ο βασιλιάς Σολομών είχε εξουσία πάνω στο κακό.

Το χάλκινο μενταγιόν 1.600 ετών, που βρέθηκε στην Τουρκία, περιείχε εικόνες του Σολομώντα να νικάει τον διάβολο με την αρχαία ελληνική επιγραφή «Ο Κύριός μας νίκησε τον διάβολο».

Ο Σολομών, ο γιος του βασιλιά Δαβίδ , ήταν το επίκεντρο ενός κεφαλαίου που γράφτηκε μεταξύ 1ου και 5ου αιώνα μ.Χ., αλλά δεν έγινε αποδεκτό στην κανονική Βίβλο λόγω της έμφασης στη μαγεία και τη δαιμονολογία.

Με τίτλο «Διαθήκη του Σολομώντα», το βιβλίο ξεκινά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να δίνει στον Σολομώντα ένα μαγικό δαχτυλίδι για να καλεί, να ανακρίνει και να ελέγχει τους δαίμονες.

Τώρα, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην αρχαία πόλη της Αδριανούπολης ανακάλυψαν το φυλαχτό ανάμεσα στα ερείπια μιας στρατιωτικής κατασκευής.

Υπήρχαν επίσης ονόματα τεσσάρων αγγέλων, του Αζραήλ, του Γαβριήλ, του Μιχαήλ και του Ισραφίλ, στο πίσω μέρος του φυλαχτού, που υποστήριζαν την ιδέα ότι το φυλαχτό χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο προστασίας.

Ο Σολομών εμφανίζεται σε τρία βιβλία της Βίβλου, με το εδάφιο 1 Βασιλέων 3:12 να λέει ότι ο Θεός του χάρισε «καρδιά σοφή και διορατική, ώστε να μην έχει υπάρξει ποτέ κανένας σαν εσένα, ούτε θα υπάρξει ποτέ».

Η Αγία Γραφή περιέγραψε επίσης πώς απέκτησε υπερβολικό πλούτο όταν ήταν βασιλιάς, συσσωρεύοντας τουλάχιστον 25 τόνους χρυσού ετησίως.

Στο εδάφιο 2 Χρονικών 1:11, η γραφή περιγράφει: «Αλλά εφόσον ζητήσατε σοφία και γνώση για να οδηγήσετε τον λαό μου, πάνω στον οποίο σε έκανα βασιλιά, θα σου δώσω σοφία και γνώση.

«Θα σου δώσω επίσης περισσότερα πλούτη, πλούτη και τιμή από οποιονδήποτε βασιλιά που έζησε πριν από σένα ή οποιονδήποτε θα ζήσει μετά από εσένα».

Αλλά η «Διαθήκη του Σολομώντα» λέει μια διαφορετική πλευρά του πλούσιου βασιλιά, εκείνου που πολεμούσε τους δαίμονες - και το φυλαχτό πρότεινε ότι οι αρχαίοι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ιστορίες ήταν αληθινές.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Δρ. Ερσίν Τσελικμπάς, του τμήματος Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Karabük, είπε: «Δεν έχουν βρεθεί παρόμοια παραδείγματα σε αυτή τη περιοχή στο παρελθόν.

«Αυτό το μενταγιόν, που χρησιμοποιείται ως φυλαχτό, τραβάει την προσοχή με τις επιγραφές στις δύο πλευρές και την απεικόνιση σε αυτό.

«Το φυλαχτό απεικονίζει τον Προφήτη Σολομώντα πάνω σε ένα άλογο, να κρατά ένα δόρυ, να νικάει τον διάβολο.

«Ο Προφήτης Σολομών είναι μια σημαντική προσωπικότητα και στις τρεις ιερές θρησκείες. Ενώ αναφέρεται ως ηγεμόνας στην Τορά και την Αγία Γραφή, είναι επίσης αποδεκτός ως προφήτης στο Ισλάμ ».

Ο Βασιλιάς Σολομών είναι γνωστός ως Σουλεϊμάν στο Ισλάμ, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως διοικητής των στρατευμάτων.

«Κατανοούμε ότι θεωρούνταν επίσης προστατευτική φιγούρα για τους ιππείς της ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου στην Αδριανούπολη», είπε ο Δρ.Çelikbaş.

Οι άγγελοι που αναφέρονται στο πίσω μέρος του μενταγιόν ανήκουν επίσης σε διαφορετικές θρησκείες.

Ο Αζραήλ είναι ο άγγελος του θανάτου στο Ισλάμ και είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά των ψυχών του νεκρού στη μετά θάνατον ζωή.

Και ο Ισραφίλ, επίσης γνωστός στη θρησκεία, ήταν ένας αρχάγγελος που φυσούσε μια τρομπέτα για να σηματοδοτήσει την Ημέρα της Ανάστασης.

Ο Γαβριήλ και ο Μιχαήλ είναι γνωστοί στη χριστιανική πίστη, με τον πρώτο να είναι αγγελιοφόρος του Θεού και ο δεύτερος γνωστός ως πνευματικός πολεμιστής στη μάχη του καλού εναντίον του κακού.

Ωστόσο, ο Δρ Τσελικμπάς εξήγησε ότι ο ίδιος και η ομάδα του πίστευαν ότι το μενταγιόν ήταν χριστιανικό τεχνούργημα.

Μαζί με την ομάδα του εργάζονται στο χώρο από το 2003, βρίσκοντας αρχαία ρωμαϊκά λείψανα και κατασκευές, όπως δύο λουτρά, δύο εκκλησίες, ένα θέατρο, βραχώδεις τάφους, μια μνημειακή κόγχη, μια βίλα και ένα τετράγωνο, οχυρωμένο κτίριο.