Ο Mr Apple σοβαρά άρρωστος

Ο Steve Jobs, διευθύνων σύμβουλος της Apple, που φαίνεται να ξεπέρασε ένα σπάνιο καρκίνο του παγκρέατος...
1'

Ο Steve Jobs, διευθύνων σύμβουλος της Apple, που φαίνεται να ξεπέρασε ένα σπάνιο καρκίνο του παγκρέατος, θα πάρει ιατρική άδεια και θα απουσιάσει από την εταιρεία σχεδόν για δύο χρόνια αμέσως μετά από επίσης παρόμοια άδεια, κατά την οποία υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος.

Η είδηση ανακοινώθηκε όταν οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές ήταν κλειστές σε αργία κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι σώθηκε η εξοικονόμηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από μια απότομη πτώση. Λίγες ώρες αργότερα οι συναλλαγές στη Φρανκφούρτη τη Δευτέρα έπεσαν κατά 22 δολάρια, ή 9%. Όταν ο Jobs είχε την πρώτη άδεια απουσίας λόγω ασθενείας, το 2009, το απόθεμα ανεστάλη μετά από πτώση 10% στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα υπόλοιπα στελέχη της Apple είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν το γεγονός την Τετάρτη το βράδυ, όταν ανακοινωθούν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρίας - αν και γι αυτά αναμένεται να υποβληθεί έκθεση που δείχνει μιαν εξαιρετική άνθηση το προηγούμενο τρίμηνο, με τα iPhone και iPad προϊόντα, καθώς και τους υπολογιστές Macintosh, που έχουν μιαν ανοδική πορεία.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο Tim Cook, ο οποίος είναι στην εταιρία από το Μάρτιο του 1998, είπε ότι «ο Steve Jobs θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα συμμετάσχει σε σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις για την εταιρεία, αλλά είναι φρόνιμο κανένας να μην μπει σε περισσότερο προσωπικά ζητήματα». Συμπλήρωσε δε πως «θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συμμετέχει σε στρατηγικές αποφάσεις για το καλό της εταιρίας».