Μεντβέντεφ: "Ανεξάρτητη Παλαιστίνη με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ"

Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπενθύμιζε την αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Σοβιετική Ένωση...

1'

Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπενθύμιζε την αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Σοβιετική Ένωση το 1988, ένας 17χρονος έπεφτε νεκρός από τα θραύσματα οβίδας ισραηλινού άρματος.

Ο κ. Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα αναγνώρισε το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το 1988 και δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση αυτή που είχε υιοθετήσει η πρώην Σοβιετική Ένωση.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεντβέντεφ στην Ιεριχώ ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε: «Θυμόμαστε ότι η Ρωσία ήταν από τα πρώτα κράτη στον κόσμο που αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης το 1988».

Ο Μεντβέντεφ απάντησε λέγοντας: «Υποστηρίξαμε τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους ήδη από τον προηγούμενο αιώνα και η ρωσική θέση, χθες όπως και σήμερα, είναι να υποστηρίζουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Μετά τη συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στην ειρηνευτική διαδικασία και το Ισραήλ: «Είναι προφανές ότι χωρίς κάποιο είδος λογικής απόφασης (του Ισραήλ) για τον εποικισμό δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος. Καθένας καταλαβαίνει τώρα και είναι αδύνατο να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός αυτό».

Σήμερα επίσης ένα ισραηλινό άρμα μάχης έβαλλε σε περιοχή κοντά στο Τείχος ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας έναν 17χρονο Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλους δύο, ανέφεραν ιατρικές πηγές σε νοσοκομείο της Γάζας.

Ο Ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την πληροφορία αυτή και εκπρόσωπός του είπε ότι προσπαθεί να εξακριβώσει τις λεπτομέρειες σχετικά με το επεισόδιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή