Αυστραλός υπουργός κατηγορεί τα Σκόπια για διαστρέβλωση

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Μπρένταν Ο' Κόνορ, δημοσιευμάτων των Σκοπίων, ότι προωθεί την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το λεγόμενο συνταγματικό της όνομα «Μακεδονία».

Αυστραλός υπουργός κατηγορεί τα Σκόπια για διαστρέβλωση
1'


Το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων "Macedonia Information Agency" μετέδωσε ότι ο κ. Ο' Κόνορ, που πρόσφατα ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, δεσμεύτηκε σχετικά σε αντιπροσωπεία εκπροσώπων καταγόμενων από την ΠΓΔΜ που τον επισκέφτηκαν.

Ο Αυστραλός υπουργός φερόταν από το συγκεκριμένο πρακτορείο αλλά και άλλα φιλο-σκοπιανά μέσα ενημέρωσης να λέει ότι «θα ζητήσει προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Μπομπ Καρ και την πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ να προωθήσουν την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία».

Ο υπουργός επιβεβαίωσε στο «Νέο Κόσμο» τα της συνάντησής του, αλλά διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα του αποδίδονται.

«Δεν ανέλαβα τέτοια δέσμευση. Με διαστρέβλωσαν» είπε και πρόσθεσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την επίλυση του θέματος της ονομασίας μέσω της διαδικασίας του ΟΗΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή