Πράσινο φως για νέες κατοικίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η ανέγερση κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ...

1'

Η ανέγερση κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ συνεχίζεται στο πλαίσιο του εποικιστικού προγράμματος του Ισραήλ, καθώς η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε σήμερα άλλες 1.520 νέες κατοικίες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγη ώρα προτού ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Η εκπρόσωπος μιας ισραηλινής μη κυβερνητικής οργάνωσης, που αντιτίθεται στους εποικισμούς, δήλωσε ότι η επιτροπή σχεδιασμού του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την κατασκευή 620 κατοικιών στην συνοικία Πίσγκατ Ζέεβ και άλλων 900 στη Χαρ Χόμα, κοντά στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.

Ο Νετανιάχου είχε δώσει εντολή να αναβληθούν οι συνεδριάσεις των επιτροπών που αφορούν εποικιστικά σχέδια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πριν από τις επισκέψεις του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Χάιμ Γουάξμαν κατήγγειλε σήμερα ως «πρόκληση» την απόπειρα ενός πλοίου που μετέφερε διεθνή βοήθεια να καταπλεύσει στη Γάζα και «ανάγκασε» την περασμένη Δευτέρα το πολεμικό ναυτικό της χώρας του να ρίξει προειδοποιητικά πυρά, ώστε να αλλάξει πορεία προς την Αίγυπτο.

«Αυτού του είδους οι πράξεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικές υπό το φως των αναταραχών στη Μέση Ανατολή. Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν τις προκλήσεις τους στην περιοχή μας από ξηράς και θαλάσσης, αντιπροσωπεύοντας μία απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα», τονίζεται στην επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή