Στη Σερβία η Κάθριν Άστον

Συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία, με κυρίαρχο θέμα τα επόμενα βήματα της Σερβίας προς την ΕΕ, θα έχει σήμερα η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα...
1'

Συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία, με κυρίαρχο θέμα τα επόμενα βήματα της Σερβίας προς την ΕΕ, θα έχει σήμερα η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον

Η κ. Άστον θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον υπουργό Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου στο διάλογο με την Πρίστινα, Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς και τον υπουργό Άμυνας, Ντράγκαν Σουτάνοβατς.

Στο επίκεντρο των επαφών της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο Βελιγράδι αναμένεται να βρεθούν η προσέγγιση Σερβίας-ΕΕ, ο διάλογος Βελιγραδίου-Πρίστινας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΕ στις Βρυξέλλες και η περιφερειακή συνεργασία.

Η κ. Άστον θα υπογράψει με τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας συμφωνία για ασφαλείς διαδικασίες στην ανταλλαγή και προστασία απόρρητων πληροφοριών. Την Παρασκευή, η κ. Άστον θα επισκεφθεί την Πρίστινα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Βελιγράδι και την Πρίστινα επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φίλε.