Ελεύθερη μετά από 15 χρόνια σε φυλακή του Περού

Ελεύθερη μετά από 15 χρόνια σε φυλακές του Περού, αφέθηκε η Λόρι Μπέρενσον. Περουβιανή δικαστής αποφάσισε την Παρασκευή την...

1'

Ελεύθερη μετά από 15 χρόνια σε φυλακές του Περού, αφέθηκε η Λόρι Μπέρενσον
Περουβιανή δικαστής αποφάσισε την Παρασκευή την αποφυλάκιση υπό όρους της Αμερικανίδας Λόρι Μπέρενσον, η οποία κρατείται εδώ και 15 χρόνια για τρομοκρατία στο Περού, εξαιτίας των σχέσεών της με ένα αντάρτικο της άκρας αριστεράς.

Η δικαστής Τζέσικα Λεόν είχε αποφασίσει το ίδιο το Μάιο, αλλά η απόφασή της ανακλήθηκε τον Αύγουστο, λόγω διαδικαστικού λάθους.

Η περουβιανή νομοθεσία επιτρέπει στη Λόρι Μπέρενσον, 40 ετών, να επωφεληθεί μιας πρόωρης αποφυλάκισης λόγω καλής συμπεριφοράς, καθώς έχει ήδη εκτίσει τα τρία τέταρτα της ποινής της.

Η Μπέρενσον, που κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, συνελήφθη και καταδικάστκε το 1995 σε εικοσαετή κάθειρξη για συνεργασία με το Επαναστατικό Κίνημα Τουπάκ Αμάρου (MRTA), ένα αντάρτικο εμπνευσμένο από τον Τσε Γκεβάρα που, παράλληλα με το μαοϊκό Φωτεινό Μονοπάτι, αγωνιζόταν ενάντια στο περουβιανό κράτος μεταξύ των ετών 1980 και 2000.

Η Μπέρενσον κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε ένα σχέδιο επίθεσης του MRTA στο κοινοβούλιο, επί προεδρίας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι.

Γέννησε το Μάιο του 2009 τον Σαλβαδόρ, τον οποίο απέκτησε με έναν πρώην αντάρτη του MRTA, τον Ανιμπάλ Απάρι, που γνώρισε και παντρεύτηκε στη φυλακή το 2003.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή