Συγκρούσεις και πάλι στη Συρία

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας του συριακού καθεστώτος και διαδηλωτές...
1'

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας του συριακού καθεστώτος και διαδηλωτές.


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των συμμετεχόντων στην κηδεία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης στη Συρία, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες στο Καμισλί, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η οργάνωση των ακτιβιστών Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC).

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 50.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της γενέτειρας του Τάμο την πόλη Καμισλί στα βορειοανατολικά της χώρας.


"Η κηδεία του Μεσάαλ Τάμο μετατράπηκε σε διαδήλωση 50.000 ανθρώπων που ζητούν την πτώση του καθεστώτος" του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ο 53χρονος Μεσάαλ Τάμο, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε χθες από αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, καθώς βρισκόταν μπροστά από το σπίτι ενός φίλου του στο Καμισλί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται ο γιος του, ο Μαρσέλ, ενώ τραυματίστηκε επίσης και η Ζαχίντα Ρασκίλου, μία συνάδελφός του στο κόμμα "Ρεύμα του Μέλλοντος" που έχει ιδρύσει ο Τάμο.