ΕΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Μεσάαλ Τάμο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα "απερίφραστα" τη δολοφονία χθες στη Συρία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της συριακής αντιπολίτευσης...

ΕΕ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Μεσάαλ Τάμο
1'

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα "απερίφραστα" τη δολοφονία χθες στη Συρία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της συριακής αντιπολίτευσης, όπως και τον ξυλοδαρμό του αντιπολιτευόμενου και πρώην βουλευτή Ριάντ Σέιφ, εκφράζοντας ανησυχίες για την καταστολή στη χώρα.

"Ο θάνατος του Τάμο ακολουθεί πολλών στοχευμένων δολοφονιών τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες είναι απολύτως απαράδεκτες. Τα εγκλήματα αυτά ενισχύουν τις ανησυχίες της ΕΕ όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία", υπογραμμίζει η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, σε ανακοίνωσή της, Κάθριν Άστον.

"Όλοι οι υπεύθυνοι και οι συνεργοί αυτών των εγκλημάτων πρέπει να λογοδοτήσουν", συνεχίζει η Άστον, η οποία "καταδικάζει την ωμή καταστολή όπως και όλες τις άλλες πράξεις που ευνοούν τις διεθνοτικές και διαθρησκευτικές συγκρούσεις" στη Συρία.

Ο 53χρονος Μεσάαλ Τάμο, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε χθες από αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, καθώς βρισκόταν μπροστά από το σπίτι ενός φίλου του στο Καμισλί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή