Τσακλόγλου στο Νewsbomb.gr: Οι μειώσεις φόρων θα συζητηθούν, ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Μιλώντας στο Meeting Point ανέφερε ότι ακόμη είναι νωρίς να εκτιμηθούν οι συνέπειες του πολέμου και των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας

O υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου στο Νewsbomb.gr
O υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου στο Νewsbomb.gr
1'

Ανοικτό ενδεχόμενο να εξεταστεί από την κυβέρνηση η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα είδη, εάν το επιβάλλουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, αφήνει ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, στην συνέντευξή του στο Νewsbomb.gr και την Ολγα Τρέμη.

Μιλώντας στο Meeting Point, ο υφυπουργός – και καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων -, λέει ότι ακόμη είναι νωρίς να εκτιμηθούν οι συνέπειες του πολέμου και των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Επισημαίνει ωστόσο πως αναλόγως των γεωπολιτικών και διεθνών οικονομικών εξελίξεων, δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η μείωση των φόρων για να αντιμετωπιστούν η ενεργειακή κρίση και το κύμα των ανατιμήσεων.

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό ο Πάνος Τσακλόγλου επαναβεβαιώνει την κυβερνητική δέσμευση για αύξησή του τον Μάιο, ενώ προβλέπει και περαιτέρω πτώση της ανεργίας παρά τις οικονομικές αναταράξεις που προκαλεί η παγκόσμια γεωπολιτική κρίση.

Εκτιμά επίσης πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει ουσιαστικές συνέπειες στον ελληνικό τουρισμό και προβλέπει μια πολύ καλή σεζόν φέτος, ενώ αισιόδοξη είναι και η πρόβλεψη που κάνει για την εξέλιξη της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Όπως λέει, είναι πιθανό η «ομπρέλα» που έχει ανοίξει η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα να αποκτήσει πια μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ εκτιμά πως εξίσου πιθανό είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να επιστρέψει σε πρωτογενή πλεονάσματα – δηλαδή, να δοθεί αυξημένος δημοσιονομικός χώρος και για το 2023.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή