Δίνουμε στην άνοιξη τη γεύση που της ταιριάζει και λέμε στην παρέα «πάμε για τσίπουρα»!

Πόσες φορές η διαχρονική φράση «πάμε για τσίπουρο» σηματοδότησε μία ακόμη απολαυστική εμπειρία, που είχε ανοιξιάτικο άρωμα και τη γεύση εκλεκτών μεζέδων;

Δίνουμε στην άνοιξη τη γεύση που της ταιριάζει και λέμε στην παρέα «πάμε για τσίπουρα»!
3'

Αλήθεια, αν η άνοιξη είχε γεύση, ποια θα ήταν αυτή; Σίγουρα, ο καθένας θα έδινε και από μία διαφορετική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο όλοι συμφωνούμε και αυτό δεν είναι άλλο από το τσίπουρο, δηλαδή το παραδοσιακό απόσταγμα που έχει συνδεθεί όσο κανέναν άλλο με την παρούσα εποχή.

Αρκεί να σκεφτούμε σε πόσες ανοιξιάτικες εμπειρίες έχει «πρωταγωνιστήσει» το τσίπουρο, σε πόσες σπιτικές, γαστρονομικές συναντήσεις, παρεΐστικα μαζέματα σε συναυλίες, ταβερνάκια, τσιπουράδικα και ψαροταβέρνες έχει συντροφεύσει εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, για να συνειδητοποιήσουμε πως δίχως αυτό, η άνοιξη ίσως να μην είχε την ίδια γλύκα.

Βέβαια, θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε πως ανάμεσα από τις ποικιλίες που έχουμε γευτεί κατά καιρούς, μία μόνο έχει καταφέρει να κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το τραπέζι μας. Ο λόγος, φυσικά, για το Δεκαράκι Μονοποικιλιακό Τσίπουρο, αυτό που απόσταξε και μας πρόσφερε την πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου, μία οικογένεια που δημιουργήθηκε για να «απογειώνει» γευστικά την κάθε μας στιγμή.

Η διαδρομή που διανύει το αγαπημένο μας τσίπουρο πριν καταλήξει στα ποτήρια μας

Πόσες φορές η διαχρονική φράση «πάμε για τσίπουρο» σηματοδότησε μία ακόμη απολαυστική εμπειρία, που είχε ανοιξιάτικο άρωμα και τη γεύση εκλεκτών μεζέδων; Έχει σημασία, λοιπόν, να γνωρίζουμε ποια είναι η διαδρομή που διένυσε το αγαπημένο μας τσίπουρο, μέχρι να γίνει η αφορμή η οποία κάθε άνοιξη, μας φέρνει κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και η διαδρομή της οικογένειας Δεκαράκι Μονοποικιλιακό Τσίπουρο, η οποία περιλαμβάνει το εκρηκτικό Μοσχάτο, την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού, έχει ως σημείο εκκίνησης το Δαμάσι στην περιοχή του Τυρνάβου.

Κάπου εκεί, στην «καρδιά» της ελληνικής επαρχίας, μέσα από την παραδοσιακή διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης, η οποία πραγματοποιείται μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, αναδύονται τα αρώματα από τα στέμφυλα και δημιουργείται ο αυθεντικός χαρακτήρας μίας ποικιλίας που αποτελεί τον «θησαυρό» της παράδοσης και φυλάσσεται σε ένα μπουκάλι. Έπειτα, ακολουθούν τα περίτεχνα «κοψίματα», η απαιτητική αλλά απαραίτητη διαδικασία κατά την οποία απομονώνεται ένα μέρος της καρδιάς του αποστάγματος και επαναποστάζεται, ώστε να τελειοποιηθεί το απόσταγμα και να μας προσφέρει ένα τσίπουρο το οποίο ξεχωρίζει για την ανώτερη ποιότητά του.

Αν θέλουμε, λοιπόν, η φετινή άνοιξη να μετατραπεί σε μία ανάμνηση που θα μας «πλημμυρίζει» με όμορφα συναισθήματα στο μέλλον, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να της χαρίσουμε τα εκλεκτά αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις που της αναλογούν.

Πού θα τα βρούμε; Γύρω από ένα τραπέζι στο οποίο υπάρχουν μεζέδες που μας ανοίγουν την όρεξη και μας φτιάχνουν τη διάθεση, έχοντας δίπλα μας ανθρώπους που αγαπάμε και τσουγκρίζοντας μαζι τους τα ποτήρια μας με τα αγαπημένα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, με ένα από τα τρία τσίπουρα που ξεχωρίζουν σε κάθε γουλιά.

Σε κάθε περίπτωση, η παρέα, η διάθεση και οι μεζέδες είναι τα «συστατικά» που θα κρίνουν, αν αυτή η ανοιξιάτικη ανάμνηση θα «σφραγιστεί» από το φίνο άρωμα του Δεκαράκι Μαλαγουζιά, τον αρμονικό χαρακτήρα του Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού ή την εκρηκτική γεύση του Δεκαράκι Μοσχάτο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή