Τρεις λόγοι που αξίζει να επισκεφτούμε ένα υπέροχο Roof Garden στην «καρδιά» της Αθήνας

Τρεις λόγοι που αξίζει να επισκεφτούμε ένα υπέροχο Roof Garden στην «καρδιά» της Αθήνας
5'

Για εμάς, που το καλό φαγητό και ο κόσμος της γαστρονομίας εν γένει είναι ένα απολαυστικό «ταξίδι», το οποίο μας συστήνει νέες γεύσεις και αρώματα, ένα είναι το σίγουρο: Το tasting είναι μια μοναδική εμπειρία που μας ωθεί συνεχώς να ανακαλύπτουμε μέρη, τα οποία μέσα από τα μενού τους υπόσχονται να συναρπάσουν τους γευστικούς μας κάλυκες.

Ωστόσο, ακόμη και εάν ήδη έχουμε επισκεφτεί δημοφιλή εστιατόρια, όπως το NATU ή το Delta Restaurant, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή «κρύβει» πάντα εκπλήξεις για όσους ξέρουν να ψάχνουν. Και αυτό, διότι κάθε γαστρονομική εμπειρία για εμάς, είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό γεύμα, μιας και αυτό που καταφέρνει είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο τους γευστικούς -και όχι μόνο- ορίζοντές μας.

Το ερώτημα ωστόσο, είναι ποιοι παράγοντες καταφέρνουν τελικά, να μετατρέψουν ένα upper class εστιατόριο σε μία μοναδική εμπειρία γεύσεων και αισθήσεων; Την απάντηση, έχει για εμάς το «Δειπνοσοφιστήριον», το πρώτο εστιατόριο εντός μουσείου στην Ελλάδα, το οποίο εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, δημιουργεί το δικό του αποτύπωμα χάρη στη μοναδικότητά του και πλέον, μας «συστήνει» το ανανεωμένο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα από τα κρυμμένα «μυστικά» της πρωτεύουσας, σε ένα πανέμορφο roof garden στην «καρδιά» της Αθήνας, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτούμε!

Καταξιωμένα πρόσωπα που μας… ανοίγουν την όρεξη για γευστικές περιπλανήσεις

Όσοι θέλουμε να πατήσουμε ένα σύντομο «pause» στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας μοναδικές γεύσεις παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αρκεί να επισκεφθούμε το απόλυτο Roof Garden της Αθήνας, εκεί όπου μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου της εστίασης, μας εγγυόνται ένα πρωτόγνωρο γεύμα με την «υπογραφή» του «Δειπνοσοφιστήριον».

Και επειδή, τα «πρόσωπα» είναι που μας εμπνέουν εμπιστοσύνη και σιγουριά, αυτοί που μας παρακινούν να επισκεφθούμε ένα νέο μέρος για να δοκιμάσουμε τα πιάτα του, έκαναν την πρώτη τους επιτυχημένη απόπειρα στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, τότε που ο Τάκης Χριστοφιλέας, ο μικρότερος αδελφός του Δημήτρης Χριστοφιλέας και ο ξάδελφός τους Διομήδης Καψάλης, δημιούργησαν το «Δειπνοσοφιστήριον Catering».

Επιστρέφοντας στο σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι διατηρούν εδώ και χρόνια μία άψογη συνεργασία με τον Executive Chef, Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενώ υπόσχονται να μας προσφέρουν γεύσεις οι οποίες θα μας καθηλώσουν, με σεβασμό τόσο στην ιστορία του χώρου όσο και στους ανθρώπους του.

Το ανανεωμένο μενού που προτείνει twisted εκδοχές αγαπημένων ελληνικών πιάτων

Για εμάς, που αναρωτιόμαστε, τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει η μοναδική γαστρονομική εμπειρία, στο υπέροχο μπαλκόνι του νεοκλασικού της Κουμπάρη, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το Κοινοβούλιο αλλά και τον Λυκαβηττό, την απάντηση θα μας δώσει το ανανεωμένο μενού.

Σε αυτό φυσικά, συμβάλλουν καθοριστικά οι πρωτότυπες γεύσεις του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, ο οποίος είναι περισσότερο ταυτισμένος πλέον, με την «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα, εισάγοντας νεωτερισμούς με σεβασμό πάντα στην ελληνική παράδοση και με άξονα τις εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες. Τι σημαίνει αυτό με δύο λόγια; Πως στα χέρια του τα σπιτικά ψητά κεφτεδάκια ή τα κασιώτικα ντολμαδάκια φτάνουν στην πληρότητά τους και «απογειώνονται», προκαλώντας -αν μη τι άλλο- μία αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη σε όποιον τα δοκιμάσει.

Μάλιστα, από το μενού που έχει επιμεληθεί ο σεφ, δεν λείπουν και τα signature πιάτα που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το «Δειπνοσοφιστήριον» και συνοδεύονται άρτια με τις οινικές επιλογές του Άρη Σκλαβενίτη. Πρόκειται για τον διακεκριμένο και διεθνώς αναγνωρισμένο sommelier, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν πλούσιο κατάλογο που «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στον ελληνικό –κατά κύριο λόγο– και διεθνή αμπελώνα, ενώ τα αθηναϊκά απογεύματα και τα βράδια, παίρνουν χρώμα και τόνο από τα avant garde cocktails του πασίγνωστου mixologist Άρη Χατζηαντωνίου, που συνοδεύουν άριστα τις γεύσεις που ετοιμάζει μεθοδικά στην κουζίνα ο Γιώργος Σίσκος.

Η αναβίωση του θρυλικού «Fofi’s» στην «καρδιά» της Αθήνας

Στην premium γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το ανανεωμένο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού φυσικά, έρχονται να προστεθούν η μοντέρνα αισθητική, το καινοτόμο design και ο «κόσμος» της τέχνης, που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου.

Μάλιστα, η ζεστή ατμόσφαιρα εντείνεται χάρη στη νέα συνεργασία του Μουσείου με το Αρχείο Ακριθάκη που φέρνει στη σημερινή Αθήνα, το Βερολίνο των δεκαετιών του ‘70, του ’80 και του ’90, μέσα από έργα τέχνης και ντοκουμέντα, εμπνευσμένα από το Βερολίνο της Φώφης Ακριθάκη και του «Fofi’s»: Ενός μαγαζιού που άφησε το δικό του στίγμα στη γαστρονομική ιστορία της γερμανικής πρωτεύουσας και βρισκόταν στην αριστοκρατική Fasanenstraße.

Συγκεκριμένα, την αναβίωση αυτού του ιστορικού μαγαζιού στην «καρδιά» της Αθήνας, έφερε η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας μέσα από έργα καλλιτεχνών, σημειώματα μικρότερα ή μεγαλύτερα και αντίδωρα θαμώνων στην φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στον νέο χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη, ζωντανεύοντας αξέχαστες στιγμές σπουδαίων προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μόδας, της μουσικής αλλά και της πολιτικής.

Για εμάς λοιπόν, που αναζητάμε ένα σύγχρονο meeting point στο κέντρο της Αθήνας, μόλις το βρήκαμε στο ανακαινισμένο, all day εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη, που συνδυάζει αρμονικά το εξαιρετικό μενού, το ξεχωριστό design και τον κόσμο της τέχνης. Μπαίνοντας σε μια νέα εποχή, φιλοδοξεί να γίνει ένα κομβικό σημείο συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας αλλά και μια ελκυστική πρόταση στον χώρο της εστίασης. Το μόνο που μας μένει λοιπόν, είναι να την αποδεχτούμε!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή