Νέο «ψαλίδι» στους μισθούς του δημοσίου

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά τη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης...

Νέο «ψαλίδι» στους μισθούς του δημοσίου
1'

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά τη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.

Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός προωθούνται ρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους ενώ αναφερόμενος στο βαθμολόγιο- μισθολόγιο είπε ότι πρόκειται «για μια πρωτοβουλία ενταγμένη στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, αφού περιλαμβάνει ουσιαστική αξιολόγηση των υπαλλήλων και διευκόλυνση της κινητικότητας στο Δημόσιο με ανοιχτές διαδικασίες».

Επίσης, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στις προσλήψεις στο δημόσιο και την πιστή εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η δημοσιονομική κατάρρευση, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσει με λειτουργική κατάρρευση το κράτος.

Για το θέμα των συμβασιούχων, είπε ότι τηρείται ο κανόνας της μείωσης κατά 50% σε σχέση με το 2010, ενώ τόνισε ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι εξοικονομείται μεγαλύτερο ποσό, απ’ αυτό που είχε τεθεί ως στόχος.

Επισήμανε δε ότι ο προγραμματισμός του υπουργείου προβλέπει 151.500 λιγότερους υπαλλήλους με αποχωρήσεις έως το 2015. Αφορά 112.000 τακτικό προσωπικό και 40.000 έκτακτο προσωπικό.

Για την εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομικών και κατά περίπτωση ο ίδιος με Κοινές υπουργικές Αποφάσεις θα καταλήξουν πως θα διαμορφωθεί το νέο τοπίο με τους νέους φορείς και θα καθορίσουν το πλεονάζον προσωπικό..

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή