ΔΝΤ: Οι χώρες του Κόλπου δεν κινδυνεύουν από την κρίση χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν επιδιώκει την συνδρομή των αραβικών χωρών του Κόλπου για να ενισχύσει τα κεφάλαιά του και η συγκεκριμένη περιοχή δεν κινδυνεύει από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ.

ΔΝΤ: Οι χώρες του Κόλπου δεν κινδυνεύουν από την κρίση χρέους
1'


Η Σαφίκ τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την κρίση στην ευρωζώνη στις χώρες του Κόλπου είναι μικρές μέχρι στιγμής καθώς είναι "πολύ περιορισμένη" η έκθεσή τους στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.

"Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις αγορές των χωρών του Κόλπου. Η μοναδική ανησυχία είναι πότε θα υπάρξουν στο μέλλον επιπτώσεις στην τιμή του πετρελαίου," πρόσθεσε η ίδια.

Κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, ορισμένες από τις αναδυόμενες οικονομίες, φοβούμενες ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα μπορούσε να τις αποσταθεροποιήσει, πρότειναν τη μεγαλύτερη συνδρομή τους στο ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της απειλής απέναντι στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία συμφώνησαν στην ενίσχυση των κεφαλαίων του ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές της G20. Ωστόσο, η πρόταση αυτή βρήκε αντίθετες τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες που ζήτησαν να εγκαταλειφθεί η ιδέα επί του παρόντος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή