Τσίπρας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Συνάντηση με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ είχε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο πολιτικά μέσα σε προεκλογική περίοδο και ενώ έχει υπάρξει συμφωνία των κομμάτων και της υπηρεσιακής κυβέρνησης να παγώσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, να δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποίησης κ. Μητρόπουλος ότι η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε εκκαθάριση, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση.

«Η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα συνολικής αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ και τα δυο τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι κερδοφόρα με ετήσιο τζίρο 400 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και πρόσθεσε ότι το κλείσιμο και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι νομών της χώρας με την κατάργηση περίπου 6.000 θέσεων εργασίας σε μία τόσο δύσκολη για το λαό μας περίοδο.

Τέλος δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, την οποία θεωρεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τον κλάδο και αναγκαίο μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ίδιας της χώρας μας.