Παππάς: Ζητά μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου για το αν μπορούν να διεξαχθούν οι εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel  που πλήττει τη χώρα

syriza
Αρχείο
2'

Δεύτερες σκέψεις για το αν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία «Daniel», σε συνδυασμό με τα όσα τραγικά συμβαίνουν σε Καρδίτσα, Μαγνησία και Φθιώτιδα, δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη διενέργεια της διαδικασίας.

Ήδη ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς σε δήλωσή του ζητά μετάθεση των διαδικασιών ώστε «να προστατευτούν οι πολίτες»

Προσθέτει ότι «τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η

κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, «νίπτει τας χείρας» της. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζει περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

Προβληματισμό εκφράζουν ωστόσο και πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, κυρίως από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Αν και μέχρι πριν από λίγες ώρες δεν υπήρχε αυτή η σκέψη, πιστεύοντας ότι σύντομα τα φαινόμενα θα εξασθενούσαν, ωστόσο τα όσα έχουν γίνει το πρωί της Πέμπτης, έχουν οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δεύτερες σκέψεις, αν και στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται το σενάριο της αναβολής.

Μπορεί ο χρόνος να πιέζει ασφυκτικά, όμως πλέον η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ειδικά στη Θεσσαλία, οι κομματικές οργανώσεις αναφέρουν ότι, πλέον, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εκλογική αναμέτρηση.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ώρες και αφού πρώτα ζυγίσουν όλα τα δεδομένα και αποκτήσουν πλήρη εικόνα της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές. Πάντως, το σενάριο της αναβολής, προς ώρας, δεν είναι αυτό που προκρίνεται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή