Εκλογικά σενάρια προωθούν στη Νέα Δημοκρατία

Έχουν αρχίσει οι μυστικές εισηγήσεις για εκλογικό αιφνιδιασμό

Εκλογικά σενάρια προωθούν στη Νέα Δημοκρατία
1'

Τα πρόσφατα σημάδια διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οικονομική πολιτική του κόμματος, έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται εκλογικό αιφνιδιασμό, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της στο κοινοβούλιο και να θέσει νέα προοπτική στην κυβέρνηση της χώρας. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ενδεχόμενες εκλογές πριν τον Ιούνιο του 2014 που είναι προγραμματισμένο, μιας και τότε η χώρα μας θα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να υφίσταται προεκλογική περίοδος όταν οι Έλληνες αξιωματούχοι θα αναλαμβάνουν τη διοίκηση της Ευρώπης.

Πολλοί λοιπόν, έχουν ξεκινήσει έστω και χαμηλόφωνα να εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να τολμήσει την προσφυγή στις κάλπες μιας και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να λάβει ξεκάθαρη και ενιαία θέση για το ζήτημα της οικονομίας και του ευρώ, τόσο θα συνεχίζει να πατάει σε δύο βάρκες με το άνοιγμα να αυξάνεται επικίνδυνα. Από τη μία, η αριστερή του πτέρυγα αρέσκεται να ακούει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλά για επιστροφή στη δραχμή και από την άλλη το κεντρώο κοινό του κόμματος προφανώς θα αναιρέσει τη στήριξη του σε ένα πολιτικό φορέα που θα ακολουθήσει τη γραμμή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, άνθρωποι από το επιτελείο του πρωθυπουργού επιμένουν πως υπάρχουν περιθώρια να εγκλωβιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση και να ενισχύσει η Νέα Δημοκρατία τη δυναμική της, με τη στήριξη μετριοπαθών ψηφοφόρων που είχαν δώσει μία ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε σοβαρό κόμμα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή