Αρχίζει ξανά η δίκη Τσοχατζόπουλου

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα οδηγηθεί ξανά αύριο ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη του.

Αρχίζει ξανά η δίκη Τσοχατζόπουλου
1'

Εξαρχής το δικαστήριο θα πρέπει να λάβει απόφαση σχετικά με την ένσταση που υπέβαλαν ορισμένοι συνήγοροι των κατηγορουμένων, ζητώντας να αποβληθεί από τη δίκη το ελληνικό Δημόσιο που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση 19 εκατ. € από κάθε κατηγορούμενο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η κατάθεση του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, αφού είναι ο μοναδικός που έχει παραδεχθεί την ενοχή του.

Εκτός από τον πρώην υπουργό, στο εδώλιο θα καθίσουν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γγ Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Όλοι τους είναι αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή