Η μυστηριώδης επιστροφή του Κ. Λαλιώτη
Δεν έχει περάσει απαρατήρητη τις τελευταίες ημέρες η διακριτική παρουσία του Κώστα Λαλιώτη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.
Βέβαια η παρουσία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να πει κάποιος από μόνη της δεν είναι διακριτική, αλλά αντίθετα προκαλεί συζητήσεις για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.
Μετά την εκλογική του ήττα του 2007, ο κ. Λαλιώτης είχε σχεδόν εξαφανιστεί από τα παλιά του λημέρια και προτιμούσε να ιδιωτεύει, είτε ευρισκόμενος στην εξοχική του κατοικία στα Δολιανά Αρκαδίας, είτε απασχολούμενος με τον εκδοτικό Οίκο Λιβάνη.
Αν εξαιρέσει κανείς το 2009, καμία άλλη εκλογική αναμέτρηση δεν μπόρεσε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ όταν αυτός ήταν απών.
Να σημειώσουμε ότι τη μεγαλύτερη ήττα του υπέστη το ΠΑΣΟΚ το 2004, τότε που για πρώτη φορά ο κ. Λαλιώτης αφού είχε συγκρουστεί με τον κ. Σημίτη είχε αποφασίσει να απόσχει από κάθε βοήθεια.
Έτσι λοιπόν μετά από σχεδόν 4 χρόνια η επανεμφάνισή του φουντώνει τις φήμες για εν κρυπτώ προεκλογική ετοιμασία του ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον άνθρωπο, που μαζί με τον Νίκο Αθανασάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου γνώστη των πραγμάτων στο ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, που έκανε τέχνη την επικοινωνία στην Ελλάδα εξοργίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους σε σημείο που ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατέφυγε δικαστικά εναντίον του.
Σε αυτόν ανήκει η φράση «σκληρό ροκ», που περιέγραψε το 2000 την προεκλογική καμπάνια η οποία έφερε τη νίκη για δεύτερη φορά στους εκσυγχρονιστές του κ. Σημίτη.
Βέβαια οι ανυποψίαστοι εικάζουν ότι, η παρουσία του συνδέεται με την πιθανή οργάνωση του Συμποσίου της Σύμης, μιας και ο κ. Λαλιώτης παραμένει πρόεδρος σε αυτό.
Ωστόσο πέρυσι, όπου το Συμπόσιο της Σύμης έγινε στον Πόρο, ο κ. Λαλιώτης ήταν εξαφανισμένος και τη βασική οργάνωση του γεγονότος είχε αναλάβει η διευθύντρια του γραφείου Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, κ. Πωλίνα Λάμψα.
Και αυτό να συμβαίνει λοιπόν, ο κ. Λαλιώτης να προετοιμάζει δηλαδή το Συμπόσιο της Σύμης, για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμη, θα σημαίνει και πάλι τη επιστροφή του δεδομένου, όπως είπαμε ότι απείχε 4 χρόνια από κάθε δραστηριότητα.