Βρίσκουν σημεία σύγκλισης

Ένα πάγιο αίτημα των γιατρών, να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες στους ιατρικούς συλλόγους.

Ένα πάγιο αίτημα των γιατρών, να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες) στους ιατρικούς συλλόγους, αποδέχτηκε απόψε ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ειδικότερα ο Α.Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.
Οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί "άνοιγμα" του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό. Ωστόσο , ο Α.Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.